background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Napitek s pomarančo in ingverjem

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 1 kozarec
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 1 kozarec

Čudovit multivitaminski napitek, ki ne bo dvigoval sladkorja. Zagotovo pa se bo zvišala raven dobrega razpoloženja in - zdravja.

Sestavine

  • 150 ml sveže stisnjenega pomarančnega soka
  • 1,5 cm nastrgane ingverjeve korenine
  • 100 g svežega ananasa, narezanega na koščke
  • 1 kivi
  • 2 žlički Molkosana Original
  • 2 žlički melase

Zmešamo v mešalniku in postrežemo.

Ingver se s pomarančo in ananasom ne ujame izvrstno le po okusu, temveč poskrbi za to, da je hladilni učinek sadja manjši. Izvrsten je skozi vse leto, pozimi pa krepi imunski sistem, redči sluz in poskrbi za ogrevanje od znotraj.

Žlica melasa nas oskrbi s pomembnimi količinami kalcija, magnezija, železa in kalija. Zlasti železo se v kombinaciji z vitaminom C, ki ga vsebuje sadje, hitreje in bolje absorbira.

Vir: www.avogel.ca

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.

Za vsako bolezen rožca raste

Arnika - dragocenost, ki vse bolj izginja

Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.

S spoštovanjem do te svete rastline

Vitamin D: kako zadostiti potrebam in se obvarovati pred oksidativnim stresom zaradi UV-žarkov?

S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?

Koliko je ravno prav?

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam