Ali Polentince, kot jih je poimenovala avtorica bloga Čarovnije z male kmetije, ki se je nedavno uvrstil med najbolj zdrave prehranske bloge v Sloveniji. Preizkusila sem recept, ki je kljub preprostosti odličen in kot nalašč za vse, ki se izogibate mleka, jajc in moke.
Mleko zavremo in sladkamo, tem vanj zakuhamo koruzni zdrob (ob stalnem mešanju, da se ne naredijo grudice). V kuhan zdrob vmešamo še vanilijo, nato pa testo razporedimo v silikonski model za muffine (prej ga oplaknemo s hladno vodo). Ko se bo polenta ohladila, jo bomo tako brez težav dobili iz modelčkov. Druga možnost, ki jo predlaga avtorica recepta, pa je, da testo na tanko razporedimo po pekaču in iz ohlajenega izrežemo tortice poljubne oblike.
Čokolado skupaj s kokosovo maščobo raztopimo nad vodno kopeljo in z njo prelijemo izrezane tortice. Ko se čokolada strdi, tortice okrasimo z ohlajeno in stepeno kokosovo smetano in okrasimo z jagodičevjem.
Vir: zazdravje.net
Fotografija: Kmetija pod hrastom
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.
Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža.
Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.