Zmešanček iz rdeče pese, s kokosovim mlekom in gozdnimi sadeži
Priprava:
Datlje izkoščičimo in narežemo na majhne koščke. Rdečo peso narežemo na večje kose in jo skupaj z datlji damo v posodo mešalnika. Dodamo gozdne sadeže, mandljevo mleko, kokosovo mleko in limonin sok. Dobro zmiksamo in postrežemo v visokih kozarcih. Okrasimo z nastrgano limonino lupinico.
Nasvet:
Kuhano peso včasih lahko tudi kupimo, še boljša pa je, če jo skuhamo svežo.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.
Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža.
Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.