Zmešanček iz rdeče pese, s kokosovim mlekom in gozdnimi sadeži
Priprava:
Datlje izkoščičimo in narežemo na majhne koščke. Rdečo peso narežemo na večje kose in jo skupaj z datlji damo v posodo mešalnika. Dodamo gozdne sadeže, mandljevo mleko, kokosovo mleko in limonin sok. Dobro zmiksamo in postrežemo v visokih kozarcih. Okrasimo z nastrgano limonino lupinico.
Nasvet:
Kuhano peso včasih lahko tudi kupimo, še boljša pa je, če jo skuhamo svežo.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.