background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Pesin smuti

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 2 kozarca
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 2 kozarca

Zmešanček iz rdeče pese, s kokosovim mlekom in gozdnimi sadeži

Sestavine

  • 2 kuhani rdeči pesi
  • 200 ml mandljevega mleka
  • 125 g zamrznjenih gozdnih sadežev
  • 100 ml kokosovega mleka
  • 3 datlji
  • sok in lupinica polovica bio limone

Priprava:
Datlje izkoščičimo in narežemo na majhne koščke. Rdečo peso narežemo na večje kose in jo skupaj z datlji damo v posodo mešalnika. Dodamo gozdne sadeže, mandljevo mleko, kokosovo mleko in limonin sok. Dobro zmiksamo in postrežemo v visokih kozarcih. Okrasimo z nastrgano limonino lupinico.

Nasvet:
Kuhano peso včasih lahko tudi kupimo, še boljša pa je, če jo skuhamo svežo.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.

Sol - kakovost pomembnejša od količine

Koža - naša tretja ledvica

Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža. 

Kako jo pri tem lahko podpremo?

Zakaj naše telo poleti potrebuje več soli?

Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.

Se sprašujete, zakaj?

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam