Kalcij poleg vitaminov igra ključno vlogo pri ohranjanju trdnega imunskega sistema. Veliko slišimo o mleku, resnično obilje kalcija pa se skriva v zelenjavi in sadju.
Zeleni kašasti sokovi so v zadnjih letih postali zelo priljubljeni. S pomočjo močnejšega mešalnika si lahko v hipu pripravite pravo obilje vitaminov in mineralov, ki jih vsebujeta sadje in zelenjava. Zlasti slednjo težko zaužijemo v večjih količinah, zato je uživanje „smutijev“ tako priročno. Za kašaste sokove ne potrebujemo dragih in eksotičnih sestavin. Poglejmo raje v svoj vrt ali na bližnji travnik in hitro bomo odkrili rastline, ki so v našem okolju zrasle za nas.
Če takšnih sokov še niste vajeni, si jih na začetku pripravite iz večjega dela sadja in manjšega dela zelenjave, kasneje pa delež zelenjave, predvsem temnolistne, povečujte.
Sestavine operite in narežite na manjše koščke. Zmeljite v močnem mešalniku in takoj postrezite. Količine prilagodite svojemu okusu.
Kašaste sokove vedno uživajte počasi, po požirkih, ki jih temeljito „prežvečite“ že v ustih.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.
Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža.
Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.