Preprost domač pripravek iz jabolčnega kisa, medu in začimb, ki bo poskrbel za boljšo telesno odpornost. Zavihajmo rokave.
Med razmešamo v približno dveh decilitrih kisa.
Čebulo drobno narežemo, česen in čili sesekljamo, ingver in hren nastrgamo (vsakega po približno 5 žlic). Vse sestavine damo v steklen kozarec, dodamo še nastrgano lupinico limone ter cimet in kurkumo v prahu. Suhih sestavin naj bo približno za dve tretjini kozarca.
Prelijemo s pripravljeno mešanico medu in kisa, dodamo še sok limone in toliko kisa, da je kozarec poln.
Hranimo v hladilniku in kozarec vsak dan vsaj enkrat obrnemo na glavo, da se vsebina dobro premeša. Po mesecu dni precedimo in izvleček še naprej hranimo v hladilniku.
Kot nakazuje že ime, je pripravek zelo pekoč, zato ga pred zaužitjem razredčimo s tekočino. Dnevno zaužijemo približno čajno žličko pripravka. Ognjeni kis lahko uporabimo tudi kot polivko na solatah.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Ob težavah, kot so kašelj, nahod, sinuzitis in kihanje pogosto pomislimo na prehlad ali alergijo na cvetni prah. Vendar pa težave lahko povzročajo tudi spore gliv, ki so v našem okolju zelo pogoste.
Zima nam že počasi maha v slovo in tudi z naših krožnikov se poslavlja slabo prebavljiva in težka hrana. Zato moramo biti v tem obdobju še toliko pozornejši na izbor živil.
V razcvetu pomladi so tudi simptomi senenega nahoda najbolj izraženi. Tako se mnogo ljudi, ki trpijo za alergijskim rinitisom, rado jezi nad naravo. Pa vendar je prav ta tista, ki zna najbolje pomagati, če le znamo prisluhniti njenim nasvetom …
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.