Cimet je nedvomno začimba, ki bi jo bilo dobro uživati vse leto. Posebej v jesensko-zimskem času lahko izkoristimo njegove močne protimikrobne lastnosti, začimba pa je primerna tudi za otroke.
Cimet zakuhamo v vrelo vodo, kuhamo pokritega še dve minuti, nato pa počakamo, da se ohladi. Pretočimo v steklenico in shranimo v hladilniku. Postopek priprave in več o zdravilnih močeh cimeta si lahko ogledate tukaj.
Največ moči prejmemo, če cimet toplotno obdelamo. Ker vsak dan zagotovo ne utegnemo kuhati cimetovega čaja, si ga lahko pripravimo na zalogo. Močan, koncentriran cimetov čaj hranimo v majhni steklenični v hladilniku in tako imamo vsak trenutek na voljo začimbo, od katere bomo v tej obliki prejeli največ zdravilnih moči.
S koncentratom lahko vsakodnevno začinjamo že pripravljene čaje, kavo, sokove, smutije, puding, jogurt, kosmiče, juhe, omake in številne druge jedi. Pred uporabo le skrbno pretresemo, de se gošča lepo porazdeli.
Video prikaz priprave in dodatne informacije o zdravilnih močeh cimeta si lahko ogledate na tej povezavi.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Že 70 let Echinaforce pomaga krepiti odpornost in je zaupanja vredna podpora pri prehladnih obolenjih. Vaše izkušnje so neprecenljive - posebej za vse tiste, ki zdravila še ne poznajo. Ste jih pripravljeni podeliti? Nagradili vas bomo s slastnimi bonbončki z ehinacejo in črnim ribezom.
Zavedati se moramo, da vse, kar se znajde na policah lekarn, žal ne zdravi.
Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.