Slastne, hitro pripravljene lučke, ki jih po želji posladkamo le s stopljeno čokolado.
V mešalniku zmešamo vse sestavine in zmes prelijemo v modelčke za lučke. Ohlajene prelijemo s stopljeno čokolado in posujemo z orehi.
Za sladek okus poskrbijo banane in rožičeva moka, pa tudi janež doda nekaj prijetne sladkobe.
*Čokoladni preliv lahko pripravimo tudi sami in se na tak način povsem izognemo dodanemu sladkorju. Nad vodno kopeljo raztopimo 50 g kokosovega ali kakavovega masla. Dodamo žlico ali dve kakava in/ali rožičeve moke ter poljubnih začimb, npr. vanilija in limonina lupinica. Zamrznjene lučke vzamemo iz modelčka in jih prelijemo s čokolado, ki se na hladni podlagi takoj strdi. Po želji jo poleg z orehi posujemo še z nekaj nasekljanimi datlji.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pri otrocih se vse pogosteje pojavljajo slabše mineralizirani zobje, ki so bolj dovzetni za karies in hitro propadajo. Težava ni ozdravljiva, saj sodobna medicina ponuja le začasne rešitve. Kaj so kredasti zobje, kaj jih povzroča in kaj lahko storimo sami?
Poletje počasi jemlje slovo, šolski hodniki pa so že polni otroške razposajenosti. Kako ravnati, ko jih položijo virusi?
Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.