Slastne, hitro pripravljene lučke, ki jih po želji posladkamo le s stopljeno čokolado.
V mešalniku zmešamo vse sestavine in zmes prelijemo v modelčke za lučke. Ohlajene prelijemo s stopljeno čokolado in posujemo z orehi.
Za sladek okus poskrbijo banane in rožičeva moka, pa tudi janež doda nekaj prijetne sladkobe.
*Čokoladni preliv lahko pripravimo tudi sami in se na tak način povsem izognemo dodanemu sladkorju. Nad vodno kopeljo raztopimo 50 g kokosovega ali kakavovega masla. Dodamo žlico ali dve kakava in/ali rožičeve moke ter poljubnih začimb, npr. vanilija in limonina lupinica. Zamrznjene lučke vzamemo iz modelčka in jih prelijemo s čokolado, ki se na hladni podlagi takoj strdi. Po želji jo poleg z orehi posujemo še z nekaj nasekljanimi datlji.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.