Slastne, hitro pripravljene lučke, ki jih po želji posladkamo le s stopljeno čokolado.
V mešalniku zmešamo vse sestavine in zmes prelijemo v modelčke za lučke. Ohlajene prelijemo s stopljeno čokolado in posujemo z orehi.
Za sladek okus poskrbijo banane in rožičeva moka, pa tudi janež doda nekaj prijetne sladkobe.
*Čokoladni preliv lahko pripravimo tudi sami in se na tak način povsem izognemo dodanemu sladkorju. Nad vodno kopeljo raztopimo 50 g kokosovega ali kakavovega masla. Dodamo žlico ali dve kakava in/ali rožičeve moke ter poljubnih začimb, npr. vanilija in limonina lupinica. Zamrznjene lučke vzamemo iz modelčka in jih prelijemo s čokolado, ki se na hladni podlagi takoj strdi. Po želji jo poleg z orehi posujemo še z nekaj nasekljanimi datlji.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Modrost najstarejših plemen veli, da moramo za naš planet skrbeti, kot da nam je zaupan v začasno rabo, saj je tudi namenjen našim potomcem. Eden največjih grehov sodobnega časa je zagotovo plastika, saj nas spremlja na vsakem koraku.
Zaradi vlažnih pogojev so vnetja ušes pogosta, saj voda, ujeta v ušesih, odstranjuje ušesno maslo in razmehča kožo sluhovodov. To pa so idealni pogoji za vdor bakterij v kožo.
Končno pričakovani dopust, a kaj, ko načrte prekine migrena! Namesto na ležalniku dneve preživljate v zatemnjeni hotelski sobi, kjer si želite samo miru.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.