Različica priljubljenega skutinega peciva, pripravljena s sveže mleto proseno moko.
Najprej pripravimo testo. Jajca penasto stepemo s sladkorjem. Razpustimo maslo in vanj dodamo vse začimbe. V spenjene rumenjake ročno vmešamo vse ostale sestavine. Za skutin nadev s paličnim mešalnikom v gladko maso pomešamo vse, razen jagodičevja.
Pekač v velikosti pečice obložimo s papirjem za peko in po njem razporedimo plast testa. Čez to prelijemo skutin nadev, nato pa obe plasti rahlo pomešamo z vilico, da se nekoliko prepleteta. Po vrhu posujemo poljubno jagodičevje.
Pečemo pri 180 stopinjah 30-40 min. Pečen kolač ohladimo, narežemo na kocke in po želji posujemo s sladkorjem v prahu (priporočam brezin sladkor).
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.
Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža.
Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.