Različica priljubljenega skutinega peciva, pripravljena s sveže mleto proseno moko.
Najprej pripravimo testo. Jajca penasto stepemo s sladkorjem. Razpustimo maslo in vanj dodamo vse začimbe. V spenjene rumenjake ročno vmešamo vse ostale sestavine. Za skutin nadev s paličnim mešalnikom v gladko maso pomešamo vse, razen jagodičevja.
Pekač v velikosti pečice obložimo s papirjem za peko in po njem razporedimo plast testa. Čez to prelijemo skutin nadev, nato pa obe plasti rahlo pomešamo z vilico, da se nekoliko prepleteta. Po vrhu posujemo poljubno jagodičevje.
Pečemo pri 180 stopinjah 30-40 min. Pečen kolač ohladimo, narežemo na kocke in po želji posujemo s sladkorjem v prahu (priporočam brezin sladkor).
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.