Različica priljubljenega skutinega peciva, pripravljena s sveže mleto proseno moko.
Najprej pripravimo testo. Jajca penasto stepemo s sladkorjem. Razpustimo maslo in vanj dodamo vse začimbe. V spenjene rumenjake ročno vmešamo vse ostale sestavine. Za skutin nadev s paličnim mešalnikom v gladko maso pomešamo vse, razen jagodičevja.
Pekač v velikosti pečice obložimo s papirjem za peko in po njem razporedimo plast testa. Čez to prelijemo skutin nadev, nato pa obe plasti rahlo pomešamo z vilico, da se nekoliko prepleteta. Po vrhu posujemo poljubno jagodičevje.
Pečemo pri 180 stopinjah 30-40 min. Pečen kolač ohladimo, narežemo na kocke in po želji posujemo s sladkorjem v prahu (priporočam brezin sladkor).
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Modrost najstarejših plemen veli, da moramo za naš planet skrbeti, kot da nam je zaupan v začasno rabo, saj je tudi namenjen našim potomcem. Eden največjih grehov sodobnega časa je zagotovo plastika, saj nas spremlja na vsakem koraku.
Zaradi vlažnih pogojev so vnetja ušes pogosta, saj voda, ujeta v ušesih, odstranjuje ušesno maslo in razmehča kožo sluhovodov. To pa so idealni pogoji za vdor bakterij v kožo.
Končno pričakovani dopust, a kaj, ko načrte prekine migrena! Namesto na ležalniku dneve preživljate v zatemnjeni hotelski sobi, kjer si želite samo miru.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.