background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Bambu strjenka

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 4 osebe

Hitro pripravljena strjenka z mamljivim okusom po kavi, a vendar – brez kave. Primerna za vse generacije.

Sestavine

  • 3 žlice vroče vode
  • 2 žlici žitne kave Bambu
  • 2 jajci
  • ščepec soli
  • 75 g polnovrednega trsnega sladkorja
  • 200 ml sladke smetane
  • po želji nekaj mandljevega likerja ali stepene smetane

Žitno kavo raztopimo v vroči vodi. Jajca ločimo na rumenjake in beljake. Rumenjake nad vročo vodo nekaj minut stepamo s sladkorjem in ščepcem soli. Stepamo, dokler se sladkor ne raztopi in zmes ne postane penasta. Nato dodamo raztopljeno žitno kavo.

Maso nato stepamo še naprej nad hladno vodno kopeljo, dokler se zmes povsem ne ohladi.

Čvrsto stepemo sladko smetano in jo pomešamo z jajčno zmesjo. Sedaj stepemo še beljake v čvrst sneg in dodamo še tega. Vse skupaj nato predenemo v podolgovat model, ki meri približno 800 ml, lahko pa uporabimo tudi kakšne manjše posodice. Položimo v zamrzovalno skrinjo za vsaj 3 ure.

Postrežemo z nekaj smetane in/ali mandljevega likerja, za še bolj zdravo različico pa uporabimo nekaj svežega sezonskega sadja, ki se prav tako odlično poda k sladici.

Po www.avogel.ch priredila: Sabina Topolovec

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Je prehlad, gripa ali Covid 19?

Simptomi novega korona virusa ne odstopajo veliko od tistih, ki so značilni za običajno gripo ali prehlad.

Kako jih ločevati?

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.