background

Post in koncentrirana fermentirana sirotka

Post ni stradanje, ampak je zavestna odločitev za prečiščenje telesa. Vsi dobro poznamo post pred različnimi verskimi prazniki, ki se nanaša bolj na odpovedovanje mesu ali hrani pred nočjo, poznamo pa tudi post, pri katerem gre za prečiščevanje telesa in tudi duha.  

Zakaj se odločiti za post?

Življenjski tempo, nezdrava prehrana, različni nezdravi dejavniki, ki so  tudi vodi, zraku in zemlji, stresni hormoni ipd. v določenem trenutku privedejo do stanja, ko je treba nekaj ukreniti. Post je odlična rešitev za spremembo načina življenja.

Post se odsvetuje ljudem, ki nimajo telesnih zalog (podhranjenim, oslabljenim), tistim, ki so psihično in telesno preobremenjeni, bolnikom, ki jemljejo zdravila proti strjevanju krvi (odmerek zdravil je namreč naravnan glede na INR, ki se s spreminjanjem prehranjevalnih navad lahko spremeni), pod zdravniškim nadzorom pa je post dovoljen pri sladkorni bolezni, nizkem krvnem tlaku, hudih infekcijah, raku, motnjah srca in ožilja ter pri shizofreniji, depresiji in drugih duševnih boleznih.

Post – kako se ga lotimo?

Za post je najbolje, da si vsak sam izbere način, ki mu najbolj ustreza in po katerem se bo najbolje počutil. Post je počitek za prebavila, razgrajevati pa se pričnejo tudi energijske rezerve v telesu. Organizem potrebuje energijo, zato jo takrat, ko hrane ne zaužijemo, črpa iz rezerv, ki so se v telesu nabrale, s pričetkom pri maščobah. Po dveh dneh lakote ne čutimo več. Post, ki traja več kot 10 dni, mora nadzorovati zdravnik, četudi je oseba zdrava.  

Ko se odločimo za post, si torej izberemo ustrezno metodo, po kateri se bomo postili in določimo dan, ko bomo začeli. Dobro je, da že pred pričetkom počasi zmanjšujemo obroke in kakšnega od njih zamenjamo z naravnimi sadnimi in zelenjavnimi sokovi. Pomembno je, da popijemo veliko tekočine (vode, nesladkanih čajev, naravnih sokov) in da opazujemo svoje telo. Če želimo pomagati črevesju, da se le-to revitalizira in obnovi z namenom, da bo tudi po postu optimalno delovalo, pa je dobro, da v post vključimo tudi koncentrirano fermentirano sirotko, ki bo z desnosučno mlečno kislino, ki jo vsebuje, pomagala vzpostaviti ravnovesje med koristnimi in škodljivimi črevesnimi bakterijami.
Post

Molkosan®

Originalna receptura, vsestranska uporabnost. Primeren tudi za zunanjo uporabo.
Več