Preprosta sladica, polna antioksidantov, vitaminov in protivnetnih snovi. Brez težav jo lahko zaužijete tudi kot zdrav zajtrk, malico ali večerjo.
Ananas očistimo in narežemo na rezine.
Na ghiju segrejemo kurkumo in poper, nato na njen z obeh strani opečemo ananas (v večji ponvi).
Prelijemo z javorovim sirupom.
Zlato zapečen ananas naložimo na ogrete krožnike. Poleg ponudimo pripravljeno jogurtovo omako.
Posujemo z zdrobljenimi pistacijami.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.