background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Domač vaniljev sladoled s karameliziranimi orehi

  • Preprosto
  • Za 8 oseb
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 8 oseb

Iz preprostih domačih in kakovostnih sestavin lahko v nekaj urah ustvarimo čudovit kremast sladoled – brez dragih mešalnikov ali drugih posebnih pripomočkov. Preizkusite slastno poletno osvežitev …

Sestavine

  • 1/2 litra sladke smetane
  • 4 rumenjaki
  • 75 g svetlega trsnega sladkorja
  • 75 g cvetličnega medu
  • četrt žličke vanilje
  • nastrgana lupinica pol bio limone
  • 1 žlička ruma (po želji)
  • 100 g orehov
  • 2 žlici javorovega sirupa

Orehe suho prepražimo, da zadišijo. Prelijemo z javorovim sirupom in pustimo, da se ohladijo.

Stepemo sladko smetano.

Rumenjake penasto stepemo s sladkorjem, nato dodamo še med in začimbe. V maso previdno vmešamo stepeno sladko smetano.

Model za kruh (ozek, podolgovat) obložimo s prozorno folijo za živila in ga napolnimo z maso za sladoled. Folija naj bo dovolj velika, da lahko z njo prekrijemo tudi vrhnjo plast. Model postavimo v zamrzovalnik za eno uro. Nato odgrnemo folijo in maso enkrat premešamo. Po vrhu nato posujemo karamelizirane orehe (lahko po želji tudi druge dodatke, npr. sveže ali zamrznjeno jagodičevje). Ponovno pokrijemo s folijo in damo nazaj v zamrzovalnik za najmanj tri ure.

Če je sladoled popolnoma zamrznil, model za pol ure postavimo v hladilnik. Po treh urah zamrzovanja pa je običajno ravno prave trdote, da ga lahko takoj narežemo in postrežemo. To storimo tako, da sladoled prestavimo na večji pladenj, odvijemo vrhnjo plast folije za živila in ga narežemo na rezine. Preložimo na krožnike in takoj postrežemo.

Dober tek.

Ocene

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Ali ste vedeli? Znano je, da post prinaša mnoge koristi. Tako lahko z njim med drugim vzdržujemo zdravje, izboljšamo fizično ali psihično počutje ter skrbimo za dolgoživost. Vendar pa post ni primeren za kogarkoli.

Postenje – kdo ni primeren?

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam