Iz preprostih domačih in kakovostnih sestavin lahko v nekaj urah ustvarimo čudovit kremast sladoled – brez dragih mešalnikov ali drugih posebnih pripomočkov. Preizkusite slastno poletno osvežitev …
Orehe suho prepražimo, da zadišijo. Prelijemo z javorovim sirupom in pustimo, da se ohladijo.
Stepemo sladko smetano.
Rumenjake penasto stepemo s sladkorjem, nato dodamo še med in začimbe. V maso previdno vmešamo stepeno sladko smetano.
Model za kruh (ozek, podolgovat) obložimo s prozorno folijo za živila in ga napolnimo z maso za sladoled. Folija naj bo dovolj velika, da lahko z njo prekrijemo tudi vrhnjo plast. Model postavimo v zamrzovalnik za eno uro. Nato odgrnemo folijo in maso enkrat premešamo. Po vrhu nato posujemo karamelizirane orehe (lahko po želji tudi druge dodatke, npr. sveže ali zamrznjeno jagodičevje). Ponovno pokrijemo s folijo in damo nazaj v zamrzovalnik za najmanj tri ure.
Če je sladoled popolnoma zamrznil, model za pol ure postavimo v hladilnik. Po treh urah zamrzovanja pa je običajno ravno prave trdote, da ga lahko takoj narežemo in postrežemo. To storimo tako, da sladoled prestavimo na večji pladenj, odvijemo vrhnjo plast folije za živila in ga narežemo na rezine. Preložimo na krožnike in takoj postrežemo.
Dober tek.
06.05.2021
floorge
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.