background

S 3 rastlinami nad vnetje mehurja ...

Njivska preslica

Marija Treben v svoji znameniti knjigi Zdravje iz božje lekarne piše, da pri vnetju mehurja ni boljšega sredstva, kot je zavreti zvarek njivske preslice, katerega pare pustimo delovati na mehur 10 minut, zaviti v kopalni plašč.

Pripravek je najbolje pripraviti tako, da suho zelišče preko noči namakamo v vodi, nato pa to zavremo in kuhamo približno 15 minut. Precedimo v vedro in se oviti v kopalni plašč ali brisačo usedemo nad vedro, da para vstopa v telo. Njivske preslice ne zavržemo, saj lahko isto uporabimo še trikrat.

Z istim pripravkom lahko delamo tudi sedeče kopeli. Čaj iz njivske preslice natočimo v kad in dolijemo toliko vode, da sega nad ledvice. V kadi sedimo približno 20 minut, nato se zavijemo v kopalni plašč in se še vsaj eno uro potimo v postelji.

Njivsko preslico lahko uporabljamo tudi kot čaj. Močno protibakterijsko delovanje vodnega (čaj) in etanolnega izvlečka proti različnim patogenom v urinarnem traktu, vključno z bakterijo E. coli, je tudi znanstveno potrjeno

Breza

Tudi čaj iz brezovih listov je znano ljudsko zdravilo za lajšanje težav pri vnetem mehurju. Uporablja se kot diuretik, saj poveča proizvodnjo urina. Jože Majes, znani slovenski zeliščar, pravi, da ob pitju brezovega čaja kar petkrat pogosteje uriniramo. Brezove liste nabiramo mlade, ko breza cveti. Čaj pripravimo tako, da žličko posušenih brezovih listov prelijemo s skodelico vrele vode, pokrijemo, namakamo 10 minut, nato precedimo in spijemo po požirkih.

Ameriški slamnik

Že Alfred Vogel je v svojem Ljudskem zdravniku napisal, da je eno najboljših zdravil proti vnetju mehurja zdravilo iz ameriškega slamnika Echinaforce, pri čemer je priporočal jemanje 5-10 kapljic vsako uro. Ob tem je svetoval sočasno uporabo pripravkov, ki spodbujajo delovanje ledvic, umirjajo pekočo bolečino in delujejo protibakterijsko. Takšno je tudi tradicionalno zdravilo rastlinskega izvora Canephron, ki spodbuja čiščenje ledvic in deluje protimikrobno. Ameriški slamnik krepi imunski sistem, deluje protivnetno in blaži pekočo bolečino, ki običajno spremlja vnetje. Pomembno je, da po njem posežemo ob prvih znakih vnetja.

Besedilo: Sabina Topolovec

Ocene

Ocena:

02.09.2019

“vaši nasveti so dobri in zelo uporabni.”

Biserka Ternovšek

Echinaforce® kapljice

Echinaforce kapljice so zdravilo rastlinskega izvora, namenjeno spodbujanju delovanja imunskega …
Več

Canephron® je zdravilo rastlinskega izvora za lajšanje težav pri vnetju sečil.

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.