Potovanja & raziskovanja

ZDA, Black Mountains, Južna Dakota, Black Eagle Od začetka 1950ih let je večkrat po dolgem in počez prepotoval ZDA. Tam je spoznal tudi poglavarja  indijanskega plemena Oglala Lakota Črnega jelena, ki je Alfreda Vogla seznanil s škrlatnim slamnikom (Echinacea purpurea). V „Gesundheits-Nachrichten“ z meseca maja 1964 je to takole slikovito opisal za nazaj: „Vožnja z ženo in hčerko v novem Oldsmobile v Black Mountains in srečanje s starim poglavarjem Indijancev Oglala Lakota, katerega stari oče se je spoprijel z Buffalo Billom (Cody). (…) Poleti in jeseni sem s svojo družino prevozil preko 5.000 kilometrov na področju, kjer domujejo izključno Indijanci.“
Evropa Alfred Vogel se je že s 17. leti (1919) podal na svoje prvo potovanje v Italijo. Vse svoje dolgo življenje je neutrudno potoval po vsem svetu, preučeval zdravilne rastline in način življenja ljudi, predaval in navezoval stike z zagovorniki naravnega zdravilstva in zeliščarstva.
Japonska, Hongkong, Koreja Junij do oktober 1961: Potovanje na Japonsko, v Hong Kong in Korejo. Nato nadaljevanje potovanja v Indijo. „Ko sem prvič potoval na Japonsko, se je tam ravno pričela odpirati njena vitalnost v gospodarskem, zlasti pa v industrijskem pomenu.“ („Gesundheits-Nachrichten“ 9/1974).
Fotografija: dve Korejki, naslovna fotografija v „Gesundheits-Nachrichten“ 2.1964. Fotografija: Ruth Vogel.
Namibija, Kalahari 1965 – 1969: Večkratna potovanja v puščavo Kalahari. Raziskovanje učinkovanja vražjega kremplja (Harpagophytum procumbens) pri revmatskih težavah.
Avstralija, Tasmanija, Nova Zelandija 1969: Raziskovalno potovanje po Avstraliji, Novi Zelandiji in Tasmaniji. Predavanja po vseh večjih mestih in nastopi na radiu in televiziji.

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Alergijsko vnetje oči

Solzenje, srbenje, rdeče oči, občutek tujka v očesu in otekle veke so najpogostejši znaki razdraženih in vnetih oči.

Kako si pomagati na naraven način?

Prehrana v obdobju menopavze

S kakovostno in raznoliko prehrano, ki bo pokrila vse telesne potrebe, boste lažje prebrodili skozi težavno obdobje menopavze.

Pomen vode in prehrane

Ali ste vedeli?

Semena črne kumine so eno najbolj dragocenih živil na planetu. Začimba, ki naj bi nas zaščitila pred vsem, razen smrtjo, pa ima med drugim tudi dokazano delovanje proti sezonskim alergijam.

Poglejmo, kako jo uporabiti ...

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.