background

Srečni izžrebanci potovanja po Švici so zapisali

September 2018

Pri Voglovih

Začelo se je z nagradnim vprašanjem na Voglovi spletni strani, na katerega sem odgovorila, ga poslala in nanj pozabila. Pred približno pol leta pa sem prejela sporočilo gospe Urške iz Farmedice, da si lahko v spremstvu še nekoga ogledam Voglovo deželo.

Odločila sem se, da s sabo vzamem moža, ker pa imava doma še dve nadobudni hčeri, so nam prijazno uredili možnost, da ju proti doplačilu vzameva s sabo.

V Zürich smo prileteli okoli 9. ure zjutraj, nato pa smo se z vlakom odpeljali do mesta St. Gallen, kjer smo bili nastanjeni. Ta dan smo imeli čas, da si ogledamo mesto, začutimo utrip švicarskega univerzitetnega mesta in občutimo, kako domačini tam preživljajo nedelje.

Naslednji dan, v ponedeljek po zajtrku, nas je prišla iskat gospa Regula iz podjetja Bioforce in nas skupaj z izžrebanim parom iz Kanade najprej peljala na sedež podjetja v Rogwill, kjer so nam predstavili zanimiv dokumentarni film o Alfredu Voglu, njegovem življenju in začetkih proizvodnje. Zatem smo si ogledali vrtove, na katerih raste skoraj vse, iz česar delajo proizvode, si jih natančneje ogledali, povohali, okusili ...

Prav tako so nas peljali skozi proizvodnjo, kasneje pa smo si ogledali tudi Voglovo domačijo v Teufnu, kjer smo si izdelali vsak svojo tinkturo ameriškega slamnika.

Pozno popoldan smo si ogledali še najvišji vrh kantona Appenzell, Hoher Kasten, ki je dostopna z žičnico, na vrhu pa je posebna, vrtljiva restavracija s čudovitim panoramskim razgledom. Če le ni megleno.

Čudovit dan smo zaključili v samem mestecu Appenzell, kjer smo ob tipični švicarki kulinariki strnili vtise in se prav lepo imeli.

Še enkrat najlepša hvala podjetju Farmedica za čudovito priložnost in nepozabno izkušnjo. Imeli smo se noro dobro!

Zapisala: Tadeja Šepec Bizjak

 

 

 

 

 

September 2017

Tako sva Voglov svet letos doživela srečna izžrebanca …

Spoštovana ekipa Farmedice!

Ko sem prejela sporočilo, da sem bila izžrebana za potovanje v Švico za dve osebi, sem bila prijetno presenečena. Veselje ob sijajni novici je bilo toliko večje, ker z možem kmetujeva sonaravno, se prehranjujeva po načelu 'z vrta na mizo', nabirava in predelujeva gozdne sadeže in zelišča. Svet Alfreda Vogla, ki sva ga dotlej poznala po naravnih zdravilih rastlinskega izvora, prehrambnih izdelkih in prehranskih dopolnilih ter po dragocenem hišnem priročniku Ljudski zdravnik, nama je nenadoma postal še bolj blizu.

Letalo naju je najprej poneslo v Zürich. Sledila je idilična vožnja z vlakom do mesta Arbon ob Bodenskem jezeru. Ugotovila sva, da Švicarji niso le urejeni in natančni, pač pa tudi prijazni, odprti in pripravljeni pomagati iz vsakršne zagate.

Drugi dan sva si skupaj s skupino farmacevtk iz Kenije in Velike Britanije ogledala podjetje Bioforce AG v Roggwilu. Vodička ga. Regula Moesch nam je razkazala proces izdelave zdravil in drugih pripravkov: od gojenja rastlin, pobiranja, takojšnje predelave, do skrbno nadzorovane izdelave tinktur, praškov, tablet, sirupov … Pogledali smo si kratek film o Alfredu Voglu in podjetju. Razveselili so nas z drobnimi pozornostmi in nam omogočili pokušino nekaterih preparatov. Pogostili so nas z izvrstnim kosilom iz sveže nabrane zelenjave in nas na koncu pocrkljali še z biološko pridelano sadno in žitno kavo.

Po ogledu vrta smo se odpeljali na Voglovo posestvo v Teufnu, kjer nam je g. Remo Vetter z navdušenjem in velikim žarom razkazal Voglov muzej in vrt, ki se bohoti na višini več kot 900 metrov. V njem raste okoli 120 vrst zelišč, zelenjava, stare sorte sadnega drevja. Alfred Vogel je gospoda Rema zaposlil kot skrbnika vrta že leta 1982 in je z njim sodeloval vse do svoje smrti, tj. 14 let. Gospod Remo hrani veliko zanimivih spominov na to kompleksno, karizmatično osebnost. Ker je bilo Voglovo poglavitno načelo, da največjo zdravilno moč vsebujejo sveže nabrana in takoj predelana zdravilna zelišča, smo z zadovoljstvom sprejeli povabilo, naj si sami izdelamo tinkturo. Vsak od nas je nabral nekaj listov in cvetov ameriškega slamnika, ki smo jih nato stolkli v terilniku. Dodali smo še alkohol in zmes precedili v stekleničko. Imunski sistem bo našim »Echinaforce« kapljicam v hladnih in vlažnih jesenskih dneh nedvomno hvaležen! Sledil je še ogled tradicionalnega mesta Appenzell in okusna večerja. Zadnji dan izleta sva z možem izkoristila za prijeten sprehod ob prelepem Bodenskem jezeru.

Potovanje v Voglovo deželo je bilo dobro organizirano, poučno in zelo zanimivo. Organizatorji so krili stroške za letalo, vlak, nočitve v hotelu in vse obroke. Za vse se najlepše zahvaljujeva. Iskrena hvala podjetju Farmedica, zlasti gospe Urški Šavli in gospodu Robertu Terčelju-Schweizerju, ki sta pomagala s koristnimi napotki, ter podjetju Bioforce in odlični vodički gospe Reguli Moesch, ki je za najino dobro počutje skrbela od jutra do poznega večera drugega dne.

Alfred Vogel, učitelj življenja v ravnovesju z naravo, ni poudarjal kar tjavdan: Tako zdravje kot bolezen sta tesno povezana z našim odnosom do življenja.

Breda in Andrej Zupančič

 

 

 

 

 

 

 

September 2016

Ko prvič v življenju zadaneš na nagradni igri, in to kar potovanje v Švico, potem veš, da se ti je Fortuna na široko nasmehnila. Prelepa dežela, krasna družba ostalih izžrebancev in zanimivi organizirani ogledi tovarne A. Vogla in njegove domačije, so celotno izkušnjo res naredili nepozabno. Če k temu dodamo še dejstvo, da so organizatorji nagradne igre pokrili komplet vse stroške (letalsko vozovnico, nastanitev v čudovitem hotelu z dih jemajočim razgledom na Bodensko jezero in vse obroke), potem nama preostane samo še, da tem vrsticam dodava en velik HVALA!

Mojca in Tadej

 

 

 

 

September 2015

Spoštovana ekipa Farmedice, letos sva bila midva srečneža iz Slovenije, ki sva bila izžrebana za potovanje v Voglovo deželo. Potovati po Švici je res lepo doživetje, še posebno če si ljubitelj alpskega sveta, jezer in zelenih pokrajin. In v tem čarobnem svetu je od malih nog v naravi, v njenem objemu, živel Alfred Vogel, ki je gojil neizmerno spoštovanje in hvaležnost za vse, kar mu je narava ponujala. Povezanost z naravo, sonaravno kmetovanje, samopridelavo je hotel približati tudi drugim, zdravljenju z zdravilnimi rastlinami se je posvečal vse življenje. Lepo je videti, kako še danes nadaljujejo z njegovo filozofijo pripravljanja zdravil iz sveže nabranih rastlin in spoštujejo njegovo pionirnisko delo.

Tridnevno potovanje je bilo zelo slikovito: prvi dan potovanje z vlakom do mesteca Arbon ob Bodenskem jezeru, drugi dan ogled firme Bioforce AG v Roggwilu in njene proizvodnje z vodičko ga. Moniko Spuhler, kosilo v stilu »z vrta na mizo«, obisk posestva v Teufnu, kjer je Alfred Vogel živel, sprehod po tradicionalnem švicarskem mestecu Appenzell: tam smo poizkusili njihovo pivo in imeli večerjo v izvrstni restavraciji. In sledil je še zadnji dan, ki smo ga lahko izkoristili po svoje.

Na popotovanju sva bila v družbi ostalih izžrebancev iz Kanade, Švedske in Finske, s katerimi smo navezali prijateljske stike, se pogovarjali o svojih deželah in si izmenjali izkušnje z uporabo A.Voglovih izdelkov.

Prepričana sva, da bomo na podlagi tega, kar smo videli tako v firmi Bioforce kot na posestvu v Teufnu, vsi skupaj dobri promotorji izdelkov Bioforce še naprej in se vam iskreno zahvaljujeva, da sva imela srečo izkusiti doživetje Voglove dežele v živo in se razvajati z vami.

S spoštovanjem, Jana in Sandi 

 

 

September 2014

Spoštovana ekipa Farmedice,

Najprej se morava zahvaliti za tako prekrasno potovanje v Švico, državo, kjer prevladujejo čudovite gore in številne farme. Ko sva se vozila do hotela, sva opazovala okolico moram reči, da naju je kar navdušila.
V podjetju Bioforce smo si ogledali rastline, iz katerih delajo zdravila, predelavo teh zdravil, ter si ogledali filmček od Alfreda Vogla - če bi tudi drugi živeli življenje kot on, polno energije in zdravega življenja, bi marsikdo življenje bolj cenil in ga tudi bolje izkoristil. Ogledali smo si tudi posestvo, kjer je živel Alfred Vogel, okolica je bila prekrasna. Gospod Remo nam je pokazal, kako delajo zdravila in tudi sami smo to preizkusili. Všeč mi je, da je vse povezano z naravo. V mestu Apenzzell pa smo poizkusili njihovo pivo in si naročili dobro večerjo.
Hvala za dobro organiziran, poučen izlet. Hvala tudi vodički Moniki in izžrebancema iz Kanade Patricu in Claudine za družbo. Bili so čudobiti.
Mateja & Ervin

 

 

 

 

 

 


September 2013

Življenje je polno vzponov in padcev, drobnih in velikih zgodb, prepletanja sreče in nesreče. Tako sem tudi sam ujel srečo za rep. Iztok Grilc Več 


September 2012

Spoštovana ekipa Farmedice,

iz vsega srca se vam zahvaljujeva, da ste nama omogočili videti, doživeti in občutiti delo marljivih ljudi, ki z veliko vloženega truda, ročnega dela, nenehne kontrole in z zavestjo razmišljajo, razvijajo in predvsem tudi izdelujejo naravne izdelke tako, kot bi jih Alfred Vogel, če bi bil danes še med nami. Vse je povezano z darovi narave in izdelano v sožitju z njo. Naju so prepričali s kakovostjo, ki jo preverjajo več kot 100x za posamezen proizvod, s proizvodi brez umetnih dodatkov, zato bova še bolj prepričano posegala po izdelkih in jih toplo priporočala ostalim. Lahko rečeva, da je "mali zdravnik" skozi življenjske izkušnje in spremljanje učinkov zdravilnih rastlin na svojih bolnikih naredil veliko delo za izboljšanje našega počutja ob zdravstvenih tegobah. Izlet so čudovito popestrili tudi prijetni gostitelji Remo, Francine, Vito in marketinška ekipa iz tovarne Bioforce.

Hvala za dobro organiziran, poučen in hkrati zabaven izlet v Švico, kjer je delal in živel Alfred Vogel in kjer sedaj delajo in skušajo na enak način razmišljati tudi njegovi nasledniki.

Vesela izžrebanca Darja in Vili

Ocene

Ocena:

03.06.2023

“Odlicno!!!”

Romana Godeša

Odgovor A.Vogel: Hvala za vaš komentar, želimo vam veliko zdravih dni, ekipa Farmedice

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Vam primanjkuje železa? Veliko ljudi namreč sploh ne ve, da se spoprijema s pomanjkanjem tega pomembnega minerala. Če ste kronično utrujeni in brez energije ter imate pogoste glavobole, ste morda res samo v primežu stresa, a so ti simptomi dejansko povezani tudi s pomanjkanjem železa. Zato preverite raven železa v vašem telesu in poskrbite zase.

Železo za več energije in manj utrujenosti

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam