background

Družina Po - Ho

Družina Po-Ho

Izdelke iz družine Po-Ho, kot smo jih poimenovali, združuje poleg znamke A. Vogel, vsebnost eteričnih olj poprove mete, evkaliptusa, navadnega brina, kumine in navadnega komarčka. Obstajajo trije izdelki, ki so nepogrešljivi v vsaki bolje založeni domači lekarni, še zlasti v hladnejšem delu leta, ko prehlad ni neznanka.

Po-Ho žepni inhalator je priročen pripomoček za vsak žep ali torbico, ki nam pomaga zadihati vsakič, ko se nam zdi, da je dihanje skozi nos oteženo, pa tudi takrat, kadar želimo le osvežiti nosno sluznico in povonjati nekaj prijetno dišečega. Uporaba inhalatorja je enostavna, saj se pokrovček le odvije, konica se nežno vstavi v nosnico, medtem ko je potrebno drugo nosnico držati zatisnjeno, nato pa se skoznjo vdihne.

Po-Ho olje je mešanica zgoraj naštetih eteričnih olj in je vsestransko uporabno. Za ljubitelje dišav za stanovanje je lahko to dobra naravna rešitev, ki ne bo negativno vplivala na dihala, temveč bo imela kvečjemu blagodejen učinek. Vzamete izparilnik, vanj nalijete malo vode in dodate nekaj kapljic Po-Ho olja in stanovanje bo prijetno odišavljeno.

Po-Ho olje lahko nakapate tudi v parno kopel za obraz (nekaj kapljic nakapate v vročo vodo) ali pa ga vtrete v kožo. Že samo nekaj kapljic olja pospeši prekrvljenost kože, masaža pa pomaga po fizičnih naporih in športni dejavnosti ter pri blažjih glavobolih. Alfred Vogel je olje uporabljal za nego kože v visokogorju in razredčenega z vodo za spiranje ustne votline. Znana je njegova zgodba, ko se je po smučanju, njegovem najljubšem športu, hitro slekel do pasu in na začudenje ostalih pridno vtiral Po-Ho olje po telesu. Svetoval ga je tudi za masažo pri pokanju v kolenu, kar naj bi kazalo na preobilje sečne kisline v telesu.

Zadnji iz družine je Po-Ho inhalator z oljem, kjer gre za posodo, primerno za inhalacije, ki ji je dodano še Po-Ho olje. V spodnji del posode nalijemo vodo in nakapamo eterično olje, nato namestimo zgornji del posode, ki ima odprtino, primerno za prislonitev na nos in usta. Skoznjo nato vdihujemo paro, ki izhlapeva iz tekočine v spodnji posodi. Takšne inhalacije so primerne ob prehladu, nahodu, zamašenem nosu, slabo prehodnih dihalnih poteh, ob vnetih sinusih, suhi nosni sluznici... Posoda za inhaliranje je uporabna tudi za inhalacijske kopeli, ki jih lahko naredite z drugimi zdravilnimi rastlinami ali eteričnimi olji.

Pripravila: Urška Lučev

Po-Ho žepni inhalator

Inhalator je priročen pripomoček, kadar želimo olajšati in osvežiti dihanje skozi nos. Njegova …
Več

Po-Ho olje

Eterična olja so postala zelo priljubljena in se uporabljajo na različne načine. Ključna …
Več

Po-Ho inhalator z oljem

Inhalator Po-Ho je pripomoček za inhaliranje, t. j. vdihavanje mešanice vodnih par in eteričnega …
Več

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel