A.Vogel Blog

Bambu je naravna in zdrava sadno-žitna kava, sestavljena iz biološko pridelanih sestavin. Poseben recept s cikorijo, figami, pšenico, ječmenovim sladom in želodom daje kavi zelo dober okus. Bambu ne vsebuje kofeina in vpliva na spanec, zato lahko popijete skodelico tudi v večernih urah. Še posebej je primeren je za vse, ki imajo težave s povišanim pritiskom, za živčno preobremenjene ljudi in za ljudi, ki imajo težave z želodcem. Brez problema ga lahko uživajo tudi otroci, nosečnice in doječe matere.

Sestavine sadno-žitne kave Bambu


Cikorija (Cichorium intybus)

Cikorija spada v družino radičevk (Cichoriaceae). Ima visoko vsebnost grenkih snovi in encimov. Že od nekdaj spada med priljubljena ljudska zelišča. Slovensko ime za to rastlino je nadvse zanimivo – potrošnik.

Pšenica

Biološko pridelana pšenica ima blag, prijeten okus in odlično dopolni aromo sadno-žitne kave Bambu.

Ječmen

Ječmen vsebuje veliko polnovrednih mineralnih snovi, na primer salicilno kislino, ki je pomembna sestavina zdrave prehrane. Sadno-žitni kavi Bambu daje nežno aromo. Ječmen namakamo tri do štiri dni, nato ga kalimo (pri tem nastaja slad), pražimo in na koncu zmeljemo.

Želod

Želod vsebuje čreslovine, to so snovi, ki so pomembne za presnovo. Pridelamo ga s kontrolirano biološko pridelavo, nato dozorele sadeže oberemo, olupimo in narežemo. Na koncu jih blago popražimo in fino zmeljemo.

Figa

Na soncu dozorela turška figa (smokva) je zelo pomembna sestavina sadno-žitne kave Bambu, saj prispeva mineralne snovi in energijo, kavi pa daje prijeten sadni okus.

Pri nas je v lekarnah in specializiranih prodajalnah na voljo različica sadno-žitne kave Bambu: