Malo drugačna solata, polna zdravja in zanimivih okusov. Dober tek.
Namočeno kvinojo speremo pod tekočo vodo in odcedimo. V sveži vodi jo kuhamo 8-10 minut, odcedimo odvečno vodo in jo posolimo.
Preostalo polovico kvinoje namakamo v sveži vodi do jutra. Tolščak očistimo, operemo in odcedimo. Brokoli umijemo in ga razdelimo na manjše cvetke. Čebulo olupimo in narežemo na obročke. Skupaj z brokolijem jo na sopari kuhamo 4-5 minut, nato zelenjavo ohladimo.
Medtem indijske oreščke 15 minut namakamo v vroči vodi, nato jih odcedimo. Kvinojo in brokoli damo v veliko posodo za solato. Grenivko olupimo in narežemo na rezine (kožico odstranimo) in jo dodamo v skledo. Sok pri tem prestrežemo. Sok grenikve skupaj z indijskimi oreščki kremasto zmiksamo z nekaj hladne vode.
Preliv začinimo z morsko ali zeliščno soljo in sveže mletim poprom. Solati dodamo še tolščak in kalčke in vse skupaj prelijemo.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Vam primanjkuje železa? Veliko ljudi namreč sploh ne ve, da se spoprijema s pomanjkanjem tega pomembnega minerala. Če ste kronično utrujeni in brez energije ter imate pogoste glavobole, ste morda res samo v primežu stresa, a so ti simptomi dejansko povezani tudi s pomanjkanjem železa. Zato preverite raven železa v vašem telesu in poskrbite zase.
Spomladi so alergije v polnem razmahu.
Dom, poln zelenja, vanj ne vnaša le lepote, temveč poskrbi tudi za zdravje.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.