Odlična priloga kosilu, z dodatkom nekaj popečenih koščkov tofuja, piščanca ali ribe pa jo lahko v hipu spremenite tudi v hranljivo glavno jed.
Pečico ogrejemo na 200 stopinj Celzija. Pekač obložimo s papirjem za peko.
V veliki skledi pomešamo cvetove cvetače, sol, sumac, čili, poper in olivno olje. Porazdelimo po pekaču in pečemo približno 40 minut, da se zlato zapeče.
Za preliv pomešamo vse sestavine.
Pečeno cvetačo pomešamo z brusnicami, bučnimi semeni, trakovi korenja in špinačnimi listki. Prelijemo s prelivom in posujemo z drobnjakom.
Recept je pripravila: Jessica Sepel, vir: www.avogel.co.uk
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Vam primanjkuje železa? Veliko ljudi namreč sploh ne ve, da se spoprijema s pomanjkanjem tega pomembnega minerala. Če ste kronično utrujeni in brez energije ter imate pogoste glavobole, ste morda res samo v primežu stresa, a so ti simptomi dejansko povezani tudi s pomanjkanjem železa. Zato preverite raven železa v vašem telesu in poskrbite zase.
Spomladi so alergije v polnem razmahu.
Dom, poln zelenja, vanj ne vnaša le lepote, temveč poskrbi tudi za zdravje.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.