Vnaprej kuhan fižol v hladilniku je vedno bližnjica do hitrega kosila. Uporabimo ga lahko v joti, matevžu, raznih namazih ali najpreprosteje – v juhi.
Sesekljamo čebulo in česen. Narežemo korenček in stebelno zeleno.
Na malo maščobe posteklenimo čebulo, dodamo korenček in stebelno zeleno. Ko je zelenjava prepražena, dodamo sesekljan česen. Takoj ko zadiši, dodamo še fižol in vse skupaj zalijemo z zelenjavno jušno osnovo (lahko tudi z vodo, v kateri se je kuhal fižol, če smo jo prihranili). Ko juha zavre, jo začinimo in kuhamo še približno 15 minut.
Pretlačimo do želene strukture. Postrežemo z žlico kisle smetane in izdatno potresemo s svežim peteršiljem.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Vam primanjkuje železa? Veliko ljudi namreč sploh ne ve, da se spoprijema s pomanjkanjem tega pomembnega minerala. Če ste kronično utrujeni in brez energije ter imate pogoste glavobole, ste morda res samo v primežu stresa, a so ti simptomi dejansko povezani tudi s pomanjkanjem železa. Zato preverite raven železa v vašem telesu in poskrbite zase.
Spomladi so alergije v polnem razmahu.
Dom, poln zelenja, vanj ne vnaša le lepote, temveč poskrbi tudi za zdravje.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.