background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Preprosta fižolova juha

  • Čas:
  • Preprosto
  • 3 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • 3 osebe

Vnaprej kuhan fižol v hladilniku je vedno bližnjica do hitrega kosila. Uporabimo ga lahko v joti, matevžu, raznih namazih ali najpreprosteje – v juhi.

Sestavine

  • 1 skodelica kuhanega rjavega fižola
  • 1 rumen korenček
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 steblo stebelne zelene
  • 1 l zelenjavne jušne osnove
  • 1 žlička mlete paprike
  • ½ žličke rožmarina
  • ¼ žličke kurkume
  • ¼ žličke mlete kumine
  • sveže mleti črni poper
  • čili (po okusu)
  • sol po okusu
  • malo maščobe

Sesekljamo čebulo in česen. Narežemo korenček in stebelno zeleno.

Na malo maščobe posteklenimo čebulo, dodamo korenček in stebelno zeleno. Ko je zelenjava prepražena, dodamo sesekljan česen. Takoj ko zadiši, dodamo še fižol in vse skupaj zalijemo z zelenjavno jušno osnovo (lahko tudi z vodo, v kateri se je kuhal fižol, če smo jo prihranili). Ko juha zavre, jo začinimo in kuhamo še približno 15 minut.

Pretlačimo do želene strukture. Postrežemo z žlico kisle smetane in izdatno potresemo s svežim peteršiljem.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Vam primanjkuje železa? Veliko ljudi namreč sploh ne ve, da se spoprijema s pomanjkanjem tega pomembnega minerala. Če ste kronično utrujeni in brez energije ter imate pogoste glavobole, ste morda res samo v primežu stresa, a so ti simptomi dejansko povezani tudi s pomanjkanjem železa. Zato preverite raven železa v vašem telesu in poskrbite zase.

Železo za več energije in manj utrujenosti

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam