Pobrskajte po shrambi in hladilniku. Skoraj gotovo boste tam našli večino sestavin za to okusno enolončnico.
Zelenjavo, čebulo in česen očistimo in narežemo oz. sesekljamo.
V večji ponvi segrejemo malo olja in na njem prepražimo na kocke narezano slanino. Nato dodamo razdrobljen čili, lovorjeva lista, timijan, čebulo, korenček, zeleno in česen. Prepražimo, pokrijemo in kuhamo, da se zelenjava zmehča. Nato dodamo oprano lečo in 1 liter zelenjavne jušne osnove ter kuhamo, dokler se ne zmehča še leča.
Nato dodamo še kuhan fižol in po potrebi še nekaj zelenjavne jušna osnove. Ko zavre, kuhamo še deset minut, nato po okusu solimo in popramo.
Postrežemo s sesekljanim peteršiljem, kančkom dobrega olivnega olja in kruhom.
Po receptu priredila: Sabina Topolovec
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Vam primanjkuje železa? Veliko ljudi namreč sploh ne ve, da se spoprijema s pomanjkanjem tega pomembnega minerala. Če ste kronično utrujeni in brez energije ter imate pogoste glavobole, ste morda res samo v primežu stresa, a so ti simptomi dejansko povezani tudi s pomanjkanjem železa. Zato preverite raven železa v vašem telesu in poskrbite zase.
Spomladi so alergije v polnem razmahu.
Dom, poln zelenja, vanj ne vnaša le lepote, temveč poskrbi tudi za zdravje.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.