background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Pikanten fižolov lonec

  • Priprava:
    Čas:
  • Preprosto
  • Za 4 osebe
  • Prep: 15 min
  • Preprosto
  • Za 4 osebe

Pozimi včasih skuhamo več fižola, ki ga nato porabimo v solati, juhi, matevžu in drugih jedeh. Uporabimo ga lahko tudi kot glavno sestavino v pikantnem loncu, ki je poln zelenjave, fižola in okusnih začimb. Poskusite.

Sestavine

  • 1 žlica olja
  • 1 čebula
  • 2-3 lovorjevi listi
  • 2-3 korenčki
  • 1 pastinak
  • 1 večji por
  • 2-3 stebla stebelne zelene
  • 4 stroki česna
  • 1-2 čilija
  • 1 žlička dimljene paprike
  • 250 ml zelenjavne jušne osnove
  • 500 g kuhanega fižola poljubne vrste
  • 600 ml paradižnikove omake (passata)
  • črni poper in zeliščno sol po okusu
  • svež peteršilj

Vso zelenjavo sesekljamo. Pečico segrejemo na 160 stopinj Celzija. V ponvi segrejemo malo maščobe, na kateri posteklenimo sesekljamo čebulo. Dodamo korenček in ostalo zelenjavo, česen, čili, papriko v prahu, lovorjeve liste, zelenjavno jušno osnovo in paradižnikovo omako. Ko zavre, kuhamo še 3-4 minute, nato dodamo kuhan fižol. Solimo in popopramo po okusu. Pretresemo v ognjevarno posodo in za eno uro postavimo v pečico. Odstranimo lovorjeve liste in postrežemo s svežim peteršiljem.

www.avogel.co.uk

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Vam primanjkuje železa? Veliko ljudi namreč sploh ne ve, da se spoprijema s pomanjkanjem tega pomembnega minerala. Če ste kronično utrujeni in brez energije ter imate pogoste glavobole, ste morda res samo v primežu stresa, a so ti simptomi dejansko povezani tudi s pomanjkanjem železa. Zato preverite raven železa v vašem telesu in poskrbite zase.

Železo za več energije in manj utrujenosti

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam