A.Vogel Blog
 

Seveda so čevapčiči lahko le mesni in prav noben navdušenec nad njimi ne bo trdil, da jih lahko nadomestita ječmen in fižol. A za vse tiste, ki iščete alternative in se ne prehranjujete mesno, pa zato ne kupujete dragih (in sploh ne nujno zdravih) mesnih nadomestkov – bo ta recept kot nalašč. Iz mase lahko oblikujete tudi »pleskavice«, lahko pa vse skupaj preprosto poimenujete žitni polpeti, če vam je tako ljubše. Ključno vlogo seveda odigra izbrana mešanica začimb. Tudi pravi čevapčiči ne bi bili tako slastni, če bi jih pripravili brez njih.

Potrebujemo:

Kosmiče prelijemo z začinjeno fižolovo vodo in pustimo stati dve uri.

Dobljeni masi nato dodamo 500 g pretlačenega fižola in maso začinimo:

  • 1 žlička mlete paprike
  • 1 žlička mletega triplata
  • ½ žličke kumina (laška kumina)
  • ¼ žličke kurkume
  • ¼ žličke kardamoma
  • ¼ žličke čilija
  • 1 žlička soli
  • poper
  • 2 stroka česna
  • 1 velika čebula
  • 1 velik šop peteršilja

Maso pustimo stati v hladilniku eno uro. Nato z naoljenimi rokami oblikujemo željeno obliko in spečemo na maščobi.

Recept je pripravila: Sabina Topolovec