A.Vogel Blog

Molkosan®

Koncentrirana sirotka bogata z L + mlečno kislino

10,0

3 Mnenja Napišite mnenje

Molkosan® je pridobljen z mlečnokislinsko fermentacijo sirotke. Izdelek praktično ne vsebuje beljakovin in maščob. Največji delež (približno 80%) mlečne kisline predstavlja desnosučna [L(+)] mlečna kislina.


200 ml in 500 ml

Prikaz uporabe izdelka

Sestavine

koncentrat biološko pridelane sirotke, filtrirane in prevrete z L(+) mlečno kislino, kalijev citrat ter naravne arome. Sirotki smo odstranili beljakovine.

Hranilne vrednosti

100 ml vsebuje:

energijska vrednost 90 kJ / 20 kcal
maščobe < 0,5 g
— od tega nasičene maščobne kisline < 0,5 g
ogljikovi hidrati < 0,5 g
— od tega sladkorji < 0,5 g
beljakovine 0,0 g
prehranske vlaknine 0,0 g
sol 0,1 g
L(+) mlečna kislina 7,0 g


Uporaba

Notranja uporaba:

Molkosan® razredčite v razmerju 1 proti 10. Za redčenje lahko uporabite vodo, zeliščne čaje (na primer koprivin, lipov čaj ipd.) ali sadne in zelenjavne sokove, s katerimi pripravite osvežilne, okusne in zdrave napitke.
Napitek lahko popijete naenkrat ali ga razdelite na več manjših dnevnih odmerkov. Jemanje časovno ni omejeno.

Zunanja uporaba:

Za nego intimnih delov telesa razredčite Molkosan® z vodo v razmerju 1:1. Za kopeli razredčite Molkosan® z vodo v razmerju 1:30. Koristi za ohranjanje primerne kislosti kože, npr. na intimnih delih telesa.

Pakiranje:  200 ml in 500ml

Dobro je vedeti:

Kje kupiti

Molkosan je na voljo v lekarnah in specializiranih prodajalnah. V kolikor je zaloge v lekarni zmanjkalo, prosite vašega farmacevta, naj vam izdelek naroči in v 24 urah vas bo čakal v lekarni.

Pomembna razlika oz. posebnost:

Molkosan tekočino lahko uporabljate tudi zunanje. Pripravlja se v razmerju 1 : 1 in se ga uporablja za spiranje in/ali kopeli in nima časovno omejene uporabe.

Ali lahko Molkosan uživajo dojenčki in otroci?

Molkosan lahko pripravljamo praktično vsem starostnim skupinam. Seveda tudi majhnim otrokom, če le niso še dojenčki (do enega leta). Gre namreč za sirotko, ki je prisotna tudi v hrani mlečnega izvora - jogurti, skuta,...

Za otroke priporočamo Molkosan tekočino, pripravljeno v mlačnem, dobrem zeliščnem ali sadnem čaju, za lažje prekrivanje značilnega vonja in okusa, pa smete uporabiti tudi naravne sokove poljubnih okusov.

Jemanje ni časovno omejeno, sicer pa ga je potrebno jemati vsaj 3-4 tedne čimbolj redno, 2-3-krat dnevno v 2 dcl napitka.

Ali lahko Molkosan uporabljajo nosečnice?

Koristno delovanje Molkosana je primeren spremljevalec vaše prehrane, ki ga lahko uporabljate skozi vsa življenjska obdobja. Gre za hranilo, ki ga lahko vpeljete med dnevne obroke kot napitek.

Molkosan torej smete uporabljati v nosečnosti. Ob tem pa morate vedeti, da Molkosan predstavlja kakovostno proizvodnjo, dolgoletno uporabo, varnost in učinkovitost, ki so jih večkrat potrdile raziskave, opravljene v laboratorijih za analizo farmacevtskih izdelkov

Ali se Molkosan lahko uporablja sočasno z antibiotiki?

Medtem ko jemljete antibiotik, Molkosan pripravljajte vsaj 2-3-krat dnevno v razmerju 1:10, kar v praksi pomeni slabo jušno žlico na 2 dcl vode, zeliščnega čaja ali soka. Ko ste prenehali z jemanjem antibiotika, je priporočljivo uporabljati Molkosan še vsaj 4-6 tednov.

Jemanje Molkosana ni časovno omejeno in je odvisno od potrebe. Izkušnje kažejo, da ga je smiselno jemati daljši čas, odmerek pa je lahko po potrebi tudi manjši – 1-krat dnevno.

Ali se Molkosan lahko uporablja pri alergiji na mleko?

Na osnovi dosedanjih dolgoletnih izkušenj in uporabe Molkosana lahko rečemo, da je Molkosan primeren tudi za tiste, ki se sicer alergijsko odzivajo na mleko.

Pri alergijah na mleko in mlečne izdelke so pogosti »krivci« beljakovine (kazein). Ker Molkosan zaradi posebnega filtrirnega postopka praktično ne vsebuje beljakovin iz kravjega mleka, njegova uporaba po do sedaj znanih podatkih na osnovi več desetletnih izkušenj, ne povzroča alergijskih odzivov.

Ali Molkosan vsebuje žive probiotike?

Ne, Molkosan ne vsebuje živih probiotikov. Vsebuje pa mlečno kislino, ki v črevesju ustvarja ugodne pogoje za koristne črevesne bakterije.

Postopek pridelave Molkosana:

Fermentirano sirotko, pridobljeno iz kravjega mleka, najprej skrbno prefiltriramo. Nato ji odstranimo vse beljakovine in maščobe ter gluten, ob koncu pa odparimo še velik del vode in s tem pridobimo koncentrat fermentirane sirotke, kar poznamo pod imenom Molkosan.

Dr. A.Vogel je za pridobivanje Molkosana vse zgoraj omenjene postopke uporabil ravno z namenom, da L-(+) desnosučno mlečno kislino ponudi v sprejemljivi obliki ljudem, ki imajo alergijo na mleko in so zato mnogokrat prikrajšani za ugodne učinke sirotke v mlečnih izdelkih.