Tako slastno, tako preprosto, polnovredno in brez sladkorja …
Kosmiče zmeljemo v moko (to preprosto naredimo s posodico in nožkom, ki sta običajno v kompletu s paličnim mešalnikom). Žitno kavo raztopimo v decilitru vroče vode in z njo prelijemo mlete kosmiče. Dodamo kakav ter obe pretlačeni banani.
Pravo kavo zakuhamo v deciliter vode, ki jo zavremo in počakamo, da se penica dvakrat dvigne. Dodamo še ščepec kardamoma in za tri minute pokrijemo, da se razvije poln okus. Nato jo prelijemo na kosmiče (brez usedline) in maso vnovič premešamo.
Pustimo, da masa stoji približno dvajset minut, mi pa v tem času pripravimo še nadev iz pretlačenih skute in datljev, olja in cimeta.
Maso nadevamo v dve skledici, povrhu razmažemo skuto ter posujemo s kakavom v prahu.
Okrasimo s svežimi jagodami ter lističi mete ali melise.
Dober tek.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Vam primanjkuje železa? Veliko ljudi namreč sploh ne ve, da se spoprijema s pomanjkanjem tega pomembnega minerala. Če ste kronično utrujeni in brez energije ter imate pogoste glavobole, ste morda res samo v primežu stresa, a so ti simptomi dejansko povezani tudi s pomanjkanjem železa. Zato preverite raven železa v vašem telesu in poskrbite zase.
Spomladi so alergije v polnem razmahu.
Dom, poln zelenja, vanj ne vnaša le lepote, temveč poskrbi tudi za zdravje.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.