Le kaj je lepšega, kot čudovit vonj po jabolkih in cimetu v kuhinji? Jabolčna pita je lažja za pripravo kot denimo jabolčni zavitek, tekne pa kljub temu odlično.
Piro zmeljemo in jo pomešamo z vinskom kamnom (lahko uporabimo tudi kupljeno pirino moko). Maslo pomešamo z vsemi začimbami in limonino lupinico. Dodamo sladkor in moko in zamesimo testo. Na hladnem naj počiva eno uro.
Nadev: jabolka naribamo in takoj prelijemo z limoninim sokom. Sladkor pomešamo z obema začimbama.
Večji pekač namastimo z maslom in po njem razporedimo dve tretjini testa (preostalo tretjino prestavimo v zamrzovalnik). Po testu potrosimo jabolka in posujemo z začinjenim sladkorjem. Preostalo testo iz zamrzovalnika grobo naribamo in posujemo po vrhu.
Pečemo 45 minut pri 180 stopinjah Celzija.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Vam primanjkuje železa? Veliko ljudi namreč sploh ne ve, da se spoprijema s pomanjkanjem tega pomembnega minerala. Če ste kronično utrujeni in brez energije ter imate pogoste glavobole, ste morda res samo v primežu stresa, a so ti simptomi dejansko povezani tudi s pomanjkanjem železa. Zato preverite raven železa v vašem telesu in poskrbite zase.
Spomladi so alergije v polnem razmahu.
Dom, poln zelenja, vanj ne vnaša le lepote, temveč poskrbi tudi za zdravje.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.