Ovsene kosmiče običajno uporabljamo v obliki muslijev ali polpetov. Nekateri iz njih pripravljajo tudi palačinke, ki pa jih lahko nadgradimo v –pico. Okusen in hitro pripravljen obrok lahko postrežemo za zajtrk, kosilo ali večerjo.
Ovsene kosmiče prelijemo z vodo in pustimo nabrekati 10 minut. V tem času pripravimo začimbe in razžvrkljamo jajce. Vse to dodamo kosmičem. Dodamo še jogurt ali skyr.
Na ponvi razpustimo malo maščobe in po njej razporedimo vse testo. Pomagamo si z žlico, da ga oblikujemo v krog debeline enega 1 cm.
Zapečemo na eni strani. Omleto obrnemo in jo premažemo s paradižnikovo omako (po potrebi dosolimo z zeliščno soljo) in obložimo z mozzarelo. Po vrhu posujemo z origanom. Omleto pokrijemo in jo zapečemo še s spodnje strani.
Postrežemo s solato, s svežo ali kuhano zelenjavo, čajem ipd.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Vam primanjkuje železa? Veliko ljudi namreč sploh ne ve, da se spoprijema s pomanjkanjem tega pomembnega minerala. Če ste kronično utrujeni in brez energije ter imate pogoste glavobole, ste morda res samo v primežu stresa, a so ti simptomi dejansko povezani tudi s pomanjkanjem železa. Zato preverite raven železa v vašem telesu in poskrbite zase.
Spomladi so alergije v polnem razmahu.
Dom, poln zelenja, vanj ne vnaša le lepote, temveč poskrbi tudi za zdravje.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.