A.Vogel Blog

Domov / zdravje o prostati / pogovorite se z zdravnikom

Pogovorite se z zdravnikom

Odnos zdravnikov do zdravil rastlinskega izvora

V primeru, da za zdravljenje želite uporabiti zdravilo rastlinskega izvora Prostasan, je prav, da se o tem pogovorite tudi z vašim zdravnikom.
Ob tem je potrebno vzeti v obzir, da je odnos zdravnikov do zdravljenja z naravnimi zdravili v Sloveniji, pa tudi drugod, lahko zelo različen.
Nekateri zdravniki se dobro podučijo o vseh možnostih zdravljenja, zato v primeru učinkovitega zdravila rastlinskega izvora, kot je, denimo, Prostasan, takšno zdravilo radi priporočijo.  
Zaradi pomanjkanja časa mnogo zdravnikov ne pozna dovolj dobro naravnih alternativ, vendar so nekateri pripravljeni prisluhniti, če jim želite povedati za zdravilo, ki mu zaupate.
Gotovo pa obstaja tudi delež zdravnikov, ki imajo do naravnega zdravljenja popolnoma odklonilen odnos in vam bodo nakup takšnega zdravila odsvetovali.

Če vaš zdravnik zaupa naravnim zdravilom

Zdravnik se o možnostih zdravljenja z zdravili rastlinskega izvora lahko pouči na različne načine, neredko pa mu o svojih pozitivnih izkušnjah z njim poročajo tudi pacienti.
Učinkovitost zdravila Prostasan je bila dokazana z več različnimi kliničnimi študijami, ki so na voljo v medicinski literaturi. Če ima vas zdravnik pozitiven odnos do zdravil rastlinskega izvora, omenjenih študij ali zdravila pa ne pozna, mu lahko na pregledu izročite tudi  navodilo za uporabo zdravila.

Če je zdravnik negotov glede zdravljenja po naravni poti

Mnogo zdravnikov zaradi časovne stiske ali drugih razlogov ne uspe slediti vseh najnovejših spoznanjem s področja fitoterapije, vendar do slednje nimajo nujno negativnega odnosa.  
Svetujemo vam, da takšnega zdravnika obvestite o svoji nameri zdravljenja s Prostasanom. Ob tem mu lahko izročite natisnjeno navodilo za uporabo ali ga napotite na spletno stran www.farmedica.si ali www.avogel.si.  
V primeru, da zdravnik potrebuje nekaj časa za razmislek, v katerem se tudi natančneje poduči o zdravilu Prostasan, se dogovorite za ponovno obravnavo čez npr. teden dni.

Če ima zdravnik do naravnega zdravljenja odklonilen odnos

Nekateri zdravniki imajo do zdravil rastlinskega izvora izredno odklonilen odnos. Takšnega zdravnika boste težko prepričali, da spremeni svoje mnenje.    
Priporočamo vam, da njegovo mnenje sprejmete, četudi se z njim ne strinjate. Prepir ne bo koristil nikomur. Če se zato počutite neprijetno, lahko poiščete drugega zdravnika, čeprav to ni vedno enostavno.
V primeru, da vam je zdravnik diagnosticiral povečano prostato, lahko zdravnilo Prostasan kljub temu jemljete. Pred uporabo zdravila natančno preberite navodilo za uporabo.

Razlike med zdravniki

Pri nas mnogo zdravnikov in farmacevtov na zdravila rastlinskega izvora gleda z mešanimi občutki nezaupanja. Po njihovem mnenju je tržišče z izdelki zelo neurejeno; na izdelkih so nepreverjene trditve, zastopajo pa jih podjetja z vprašljivim nadzorom kakovosti. Če bi to lahko trdili za prehranska dopolnila, to ne velja za zdravila rastlinskega izvora.
Pri nas morajo imeti ta dovoljenje za promet (pogovorno temu rečemo „registracija“), preden pridejo v lekarne. S tem zagotavljajo, da ustrezajo enakim farmacevtskim standardom, ki se uporabljajo tudi pri sinteznih zdravilih, s katerimi se zdravniki dnevno srečujejo.
Ravno zato vedno več zdravstvenih delavcev nanje gleda kot na eno od možnosti pri zdravljenju številnih bolezenskih stanj.
Zavedati se je potrebno, da so tudi zdravniki zgolj ljudje in da tudi nanje vpliva okolje, ki so mu dnevno izpostavljeni. Na žalost jim študij medicine ni omogočil izobrazbe na področju zdravljenja z zdravili rastlinskega izvora. To pomeni, da se v tej smeri izobražujejo tisti zdravniki, ki jih tovrstno znanje zanima.
Morda bo marsikateri zdravnik vesel informacije, da za zdravljenje benigne hiperplazije prostate obstaja učinkovito registrirano zdravilo rastlinskega izvora Prostasan.

 • Vprašanja in odgovori

  Najbolj pogosta vprašanja o povečani prostati. Preberite več>>

 • Test za prostato

  Vzemite si minuto in preverite zdravje vaše prostate.Test za prostato>>

 • Govorite z zdravnikom

  O palmetu in o
  povečani prostati.
  Preberite več>>