background

Zgodba o Prostasanu

Proizvodnja kapsul Prostasan

»Ponosna princesa na oddaljenih bregovih« je veliki botanik Carl von Linné nekoč opisal visoke, veličastne palme, od katerih po vsem svetu najdemo približno 3000 vrst. Vendar pa žagastolistne palme ne moremo opisati prav s temi besedami, ker redko doseže višino več kot 1 m.

Palmeto raste v gostih borovih gozdovih, na področjih, kjer je tropska vročina in peščena tla. Ni neopazna, ker ima svetleče sveže zelene in pahljačasto oblikovane liste. Ima tudi nekaj, s čimer se ne more ponašati noben njenih plemenitih sorodnikov – plod, ki lahko omili ali celo ozdravi težave s prostato in za katerega se je pokazalo, da je koristen tudi za različne druge zdravstvene težave. Palmeto se že desetletja uporablja kot eno najbolj priljubljenih, preizkušenih naravnih zdravil pri podjetju Bioforce. Alfred Vogel je to palmo odkril med svojim raziskovanjem v Ameriki v 1950-h letih in izvedel, da so domačini na Floridi, Seminoli, uporabljali plod palmete že nekaj stoletij za zdravljenje začetka povečanja prostate, pri vnetju mehurja, prebavnih težavah in celo pri trdovratnem kašlju in bronhitisu. Vendar so domačini to malo palmo uporabljali še za nekaj zelo važnega: uporabljali so jo kot ljubezensko zdravilo, ki je izboljšalo težave z erekcijo.

Posebna skrb za zaloge, ki rastejo v divjini

Eden najvažnejših dobaviteljev tradicionalne divje palme je Plantation Medicinals Inc., ki ima svoj sedež v malem mestu Felda na Floridi, nedaleč od jezera Okeechobee. Podjetje Bioforce kupi vsako leto okrog 10 ton plodov palmeta pri tem dobavitelju. Izkušnje so pokazale, da najbolj učinkovito dobijo dober, zdrav pridelek, če rastlino skrbno naravno gojijo in posvetijo čas ter energijo zagotavljanju prostora za rast. Paziti je treba tudi, da je ne prerastejo druge rastline ali gozd. Okrog 1 km² polj je ograjenih in pripravljenih za organsko gojenje, daleč proč od industrijskih področij in plantaž limon, ki bi lahko bile vzrok za onesnaženje.

Požari v divjini so sestavni del plantažnih skupnosti na Floridi, zato so inženirji Plantation Medicinals  nadzorovali gozdne požare, da bi z gotovostjo preprečili stalno grožnjo naravnih požarov. Debla palme, ki leže deloma na tleh, jo iz požarov odnesejo nepoškodovana in imajo kasneje več prostora, da se lahko širijo. V tem pol divjem zavetju so pritlikave palme prepuščene same sebi in niso v nobenem primeru izpostavljene kakršnimkoli herbicidom, fungicidom ali drugim kemičnim sredstvom.

Ročno delo pod žgočim soncem

Ko plod palme dozori, morajo iti pobiralci na polje in ročno pobrati jagode pri temperaturah med 35 in 42° C. Rastlina ima normalno 50 do 100 jagod, v določenih okoliščinah imajo lahko večje palme celo več plodov. Popolnoma zrele jagode so skoraj tako velike kot olive in se jih pravzaprav ne da jesti. Če so sveže, so zelene, oranžne ali črne barve. Včasih najdemo istočasno vse tri barve na istem cvetju.

Ob naslednji žetvi Plantation Medicinals jagode skrbno posušijo. Delavci nadzirajo ta postopek v soparni vročini sušilnice, da bi zagotovili enakomerno sušenje in se plodovi ne bi pokvarili na poti v Švico. Končno so zgubani, črnkasti plodovi spravljeni v vreče in pripravljeni za vkrcanje. Tako dragoceni plodovi začnejo svoje potovanje, katerega končni rezultat je naravno zdravilo Prostasan znamke A. Vogel.

Več o Prostasanu...

Prostasan® kapsule

Naravno zdravilo pri težavah s prostato.
Več

Test za prostato - Kako pogosto so se v zadnjih 4 tednih pojavljale naslednje težave?

Na naslednjih straneh lahko poiščete informacije, ki bodo v pomoč tako moškim, kot njihovim partnerkam.

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Potovalna lekarna - vnetje sečil

Preden se odpravite na pot, poskrbite, da v potovalni lekarni ne bo manjkalo naravnih pripravkov za obvladovanje težav s sečili (in še čim).

Tega ne pozabite ...

Ali ste vedeli?

Ste se kdaj vprašali, zakaj so bolezni ožilja, kot so krčne žile, zapnenje arterij, tromboze, itd., prisotne večinoma v »industrijsko razvitem« svetu?

Stanje žil - odraz našega življenja

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel