background

Atrogel in najpogostejše tekaške poškodbe

TEKAŠKO KOLENO

Vzrok: Bolečine v kolenu nastanejo zaradi nepravilne drže stopala med tekom. Pogosto je temu vzrok šibkost stegenskih mišic, ki vplivajo tudi na stopalni lok ter zvračanje kolena. Poškodbo spremlja topa bolečina, ki otežuje gibanje, s tekom pa je vseeno možno nadaljevati.

Atrogel: koleno namažemo z gelom 3- do 4-krat na dan. Koncentrat arnike pronica pod kožo in olajša bolečino. Gel lahko uporabimo tudi preventivno pri večjih naporih in ohranjamo zdravje sklepnih tkiv.

VNETJE AHILOVE TETIVE

Vzrok: Ahilova tetiva povezuje veliko mečno mišico in peto. Obstajajo dileme, ali je tetiva lahko vneta ali gre za natrganost tkiva. Poznamo več stopenj poškodbe, ki pa nastanejo zaradi vnetja kit in ovojnic.

Atrogel: Zmanjšuje vnetja ter bolečino, ki se prepleta čez celotna meča. Obnavlja tkivo ter skrajša čas regeneracije.

VNETJE POKOSTNICE

Vzrok: Gre za vnetje medkostne opne, ki povezuje kost. Poškodba je bolj pogosta pri tekačih, ki trenirajo na trdih tleh, kot je recimo beton.

Atrogel: Pospeši celjenje in prekrvavitev, zaustavi vnetje ter omili bolečino. Posebno pozornost velja nameniti tudi tekaškim copatom ter mehkejši podlagi. V času celjenja se izogibamo asfaltnih prog in tečemo v naravi.

BURSITIS

Vzrok: Bursa je tkivo, ki ga sestavlja maščoba. Njena funkcija je olajšanje prehoda tetive čez sklep. Ob vnetju povzroča močne bolečine.

Atrogel: Pri bursitisu je najpogosteje zapovedan strogi počitek. Atrogel pripomore k blaženju močne bolečine, glavno besedo pri okrevanju pa ima čas.

ZVIN

Vzrok: Najbolj pogost je zvin gležnja. Povzroči ga nepredviden korak, posledica pa so pretegnjeni ligamenti in tudi pretrgana sklepna ovojnica. Poškodbo spremlja oteklina in bolečina. Nepravilno tretiran zvin pa se pogosto tudi ponavlja.

Atrogel: Pomaga omiliti bolečino, zmanjšuje oteklino in potpludbe. Pospešuje celjenje in obnavljanje vezi in ovojnic. Priporočena je tudi uporaba opornic, ob vrnitvi na tekaške proge pa tudi podpora s kinezio trakovi.

BOLEČINE V KRIŽU

Vzrok: Najpogosteje prihaja do bolečin v križu pri tekačih na dolge proge ali vztrajnostnih tekačih. K poškodbi lahko prispevajo tudi ohlapne mišice trupa ali obrabljene medvretenčne ploščice.

Atrogel: Redno nanašamo na predele bolečine, na mesta vretenc in okoliških mišic. Zmanjšuje bolečino ter ugodno vpliva na prizadeta tkiva. Dolgoročno zmanjšamo bolečine tudi z vajami za krepitev in stabilizacijo trupa.

Atrogel je zaveznik vaših ciljev. Ko potrebujemo pomoč, jo je najbolje poiskati v naravi. Telo spodbudimo k regeneraciji po naravni poti. Najboljši zdravnik poleg narave pa je čas. Atrogel pa pripomore, da odlično sodelujeta. Srečno v novi tekaški sezoni!

Besedilo: Lucija Šušteršič


Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Alergijsko vnetje oči

Solzenje, srbenje, rdeče oči, občutek tujka v očesu in otekle veke so najpogostejši znaki razdraženih in vnetih oči.

Kako si pomagati na naraven način?

Prehrana v obdobju menopavze

S kakovostno in raznoliko prehrano, ki bo pokrila vse telesne potrebe, boste lažje prebrodili skozi težavno obdobje menopavze.

Pomen vode in prehrane

Ali ste vedeli?

Semena črne kumine so eno najbolj dragocenih živil na planetu. Začimba, ki naj bi nas zaščitila pred vsem, razen smrtjo, pa ima med drugim tudi dokazano delovanje proti sezonskim alergijam.

Poglejmo, kako jo uporabiti ...

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.