background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Špargljeva juha s proseno kašo

  • Čas:
  • Preprosto
  • 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • 4 osebe

S šparglji lahko ustvarjamo številne jedi, posebej očiščevalno pa delujejo, če jih zaužijemo v juhi.

Sestavine

  • 250 g špargljev
  • 50 g prosene kaše
  • 1 čebula
  • 3 stroki česna
  • 1 liter zelenjavne jušne osnove Herbamare
  • ščepec čilija
  • žlička sesekljanega pehtrana
  • sveže mleti muškatni orešček
  • svež peteršilj ali drobnjak
  • žlica maščobe
  • smetana

Šparglje očistimo in narežemo. Vršičke le na hitro blanširamo. Vodo prihranimo, služi nam lahko tudi kot osnova, v kateri raztopimo Herbamare jušno osnovo.

Čebulo in česen sesekljamo.

Skuhamo proseno kašo.

Na maščobi na hitro posteklenimo čebulo, dodamo narezane šparglje in jih nekoliko opečemo, na koncu dodamo še sesekljan česen. Takoj ko zadiši, zalijemo s pripravljeno jušno osnovo. Kuhamo približno 5 minut, da se šparglji zmehčajo, nato pretlačimo.

Juho zgostimo s kuhano kašo in začinimo. Dodamo blanširane vršičke in nekaj smetane po okusu.