background

Ima tudi vaš partner težave zaradi povečane prostate?

Benigno povečana prostata je skrita težava mnogih moških

Težave zaradi benigno povečane prostate lahko moške doletijo že po 50. letu starosti. Gre za različno močno povečano oz. razraščeno žlezno tkivo prostate, ki leži pod sečnim mehurjem. Ker ta žleza obdaja začetni del sečnice, lahko njeno povečanje povzroča motnje uriniranja, saj ovira odtekanje seča iz mehurja.

Znaki benigno povečane prostate

Težave s prostato ne nastanejo naenkrat, ampak postopoma. Med običajne znake benigno povečane prostate sodijo naslednje težave. Curek seča postaja vse tanjši, večja kot je zožitev sečnice zaradi pritiska prostate. Uriniranje zato traja dlje časa, saj naenkrat izteka iz mehurja manj seča kakor prej. Pogosto ob zaključku uriniranja urin še nekaj časa kaplja. Prav tako je tudi lok curka ob uriniranju vse krajši. Zaradi motenega uriniranja postaja mehur vse bolj razdražljiv, kar še dodatno prispeva k pogostejšemu obisku wc -ja, čez dan in prav tako ponoči. Nemalokrat pa tovrstne težave vplivajo tudi na upad potrebe po spolnosti, kar še dodatno psihično obremeni moškega. V kolikor tudi zdravnik potrdi, da gre za benigno povečanje prostate, si lahko vaš partner učinkovito pomaga na naraven način z naravnim registriranim zdravilom iz žagastolistne palme A. Vogel Prostasan

Zdravilna moč žagastolistne palme

Že tisočletja so ameriški indijanci uporabljali žagastolistno palmo za zmanjševanje težav z uriniranjem in spolnostjo, ki jih povzroča povečana prostata, brez da bi natanko vedeli, kako deluje. Danes po zaslugi številnih raziskav, opravljenih s to rastlino, vemo, da izvleček iz semen palmeta (drugo ime za žagastolistno palmo) zavira pretvorbo testosterona v DHT (dihidrotestosteron), s čimer pomaga obvladovati težave z benigno povečano prostato. Še več, za razliko od sinteznih tovrstnih zdravil izvleček iz palmeta ne povzroča neželenih učinkov, kot so povečanje rasti prsi, motenj v erekciji ali nevarnosti razvoja raka prostate.

So vsi pripravki iz žagastolistne palme enako učinkoviti?

Žal ne. Kupiti je možno različne pripravke, ki vsebujejo semena žagastolistne palme, a za učinkovito pomoč ob povečani prostati morajo pripravki vsebovati dovolj zdravilnih učinkovin. Npr. zgolj posušena in zmleta semena žagastolistne plame, npr. v kapsulah, ne bodo najboljša izbira. Takšni pripravki namreč vsebujejo le malo zdavilnih učinkovin - prostih maščobnih kislin je v njih največ 9 %. Mnenje raziskovalcev je, da četudi bi zaužili do 500 gramov prahu iz zelenih posušenih plodov palme, ne bi zaužili več kot 35 mg zdravilnih maščob. Za terapevtski učinek, potrjen s kliničnimi študijami, opravljenimi tudi v Sloveniji, je npr. potrebno dnevno zaužiti vsaj 320 mg zdravilnih učinkovin. Dober pripravek palmeta, ki zadosti potrebam po vsebnosti zdravilnih učinkovin, je narejen s pomočjo etanolne ekstrakcije plodov palmeta. Pri nakupu zato dajajte prednost registriranim naravnim zdravilom, kot je npr. A. Vogel Prostasan, saj imajo zagotovljeno konstantno vrednost potrebnih maščobnih kislin v dnevnem odmerku (so standardizirani), obenem pa so bile s temi zdravili opravljene klinične študije o učinkovitosti in varnosti. Na ta način boste s predpisanim odmerkom vedno zaužili potrebno količino zdravilne učinkovine, kar se bo poznalo ne le v vse večjem obvladovanju težav s prostato, ampak tudi v boljšem spanju, spočitosti, počutju in, nenazadnje, tudi v boljšem spolnem življenju.

Besedilo: Adriana Dolinar

Prostasan® kapsule

Naravno zdravilo pri težavah s prostato.
Več

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

5 nasvetov za trdnejše zdravje otroka v jesenskem času

Otroci so vnovič sedli v šolske klopi. Za mnoge to pomeni čas novih prehladnih obolenj in drugih težav z zdravjem.

Kako naravno krepiti imunski sistem?

Ali ste vedeli?

Najbolj občutljivi za okužbe z virusi prehlada in gripe so predšolski otroci, ti v povprečju zbolijo 6 do 10-krat na leto. Pomagamo jim lahko tako, da ob prvih znakih obolenja ukrepamo s skrbno izbranimi naravnimi pripravki.

Preberite, kako ...

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.