background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Topljeni camerbert z brstičnim ohrovtom

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 4 osebe

Brstični ohrovt je odlična, zdrava in okusna zelenjavna jed. Posebej, če smo nekoliko iznajdljivi pri pripravi ...

Sestavine

  • 4 kosi sira camerbert (vsak po približno 120-150 g)
  • pol kg svežega brstičnega ohrovta
  • 2 žlici masla
  • 1 žlica olivnega olja
  • 200 ml vode
  • 50 ml suhega belega vina
  • zeliščna sol (npr. Herbamare)
  • poper
  • ščepec muškatnega oreščka
  • 50 g praženih pinjol
  • 4 žlice sesekljanih svežih zelišč (drobnjak, peteršilj, krebuljica ipd).

Pečico segrejemo na 150 stopinj Celzija. Sir naložimo v ognjevarno posodo in ga 10 minut segrevamo v pečici. Nato vključimo funkcijo za žar in ga zapekamo dve do tri minute.

Medtem očistimo in razpolovimo brstični ohrovt. Prepražimo ga na mešanici masla in olivnega olja. Dodamo vodo in vino, posolimo in popopramo. Pokrito kuhamo pet minut.

Posodo odkrijemo in na močnem ognju med stalnim mešanjem kuhamo tako dolgo, da izhlapi preostala tekočina. Začinimo z muškatnim oreščkom, pinjolami in svežimi zelišči. Postrežemo s sirom.

Dober tek.

Recept je pripravil: Joannis Malathounis (vir: www.avogel.ch)

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.

Za vsako bolezen rožca raste

Arnika - dragocenost, ki vse bolj izginja

Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.

S spoštovanjem do te svete rastline

Vitamin D: kako zadostiti potrebam in se obvarovati pred oksidativnim stresom zaradi UV-žarkov?

S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?

Koliko je ravno prav?

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam