Brstični ohrovt je odlična, zdrava in okusna zelenjavna jed. Posebej, če smo nekoliko iznajdljivi pri pripravi ...
Pečico segrejemo na 150 stopinj Celzija. Sir naložimo v ognjevarno posodo in ga 10 minut segrevamo v pečici. Nato vključimo funkcijo za žar in ga zapekamo dve do tri minute.
Medtem očistimo in razpolovimo brstični ohrovt. Prepražimo ga na mešanici masla in olivnega olja. Dodamo vodo in vino, posolimo in popopramo. Pokrito kuhamo pet minut.
Posodo odkrijemo in na močnem ognju med stalnim mešanjem kuhamo tako dolgo, da izhlapi preostala tekočina. Začinimo z muškatnim oreščkom, pinjolami in svežimi zelišči. Postrežemo s sirom.
Dober tek.
Recept je pripravil: Joannis Malathounis (vir: www.avogel.ch)
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.
Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža.
Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.