Brstični ohrovt je odlična, zdrava in okusna zelenjavna jed. Posebej, če smo nekoliko iznajdljivi pri pripravi ...
Pečico segrejemo na 150 stopinj Celzija. Sir naložimo v ognjevarno posodo in ga 10 minut segrevamo v pečici. Nato vključimo funkcijo za žar in ga zapekamo dve do tri minute.
Medtem očistimo in razpolovimo brstični ohrovt. Prepražimo ga na mešanici masla in olivnega olja. Dodamo vodo in vino, posolimo in popopramo. Pokrito kuhamo pet minut.
Posodo odkrijemo in na močnem ognju med stalnim mešanjem kuhamo tako dolgo, da izhlapi preostala tekočina. Začinimo z muškatnim oreščkom, pinjolami in svežimi zelišči. Postrežemo s sirom.
Dober tek.
Recept je pripravil: Joannis Malathounis (vir: www.avogel.ch)
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pri otrocih se vse pogosteje pojavljajo slabše mineralizirani zobje, ki so bolj dovzetni za karies in hitro propadajo. Težava ni ozdravljiva, saj sodobna medicina ponuja le začasne rešitve. Kaj so kredasti zobje, kaj jih povzroča in kaj lahko storimo sami?
Poletje počasi jemlje slovo, šolski hodniki pa so že polni otroške razposajenosti. Kako ravnati, ko jih položijo virusi?
Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.