background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Topljeni camerbert z brstičnim ohrovtom

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 4 osebe

Brstični ohrovt je odlična, zdrava in okusna zelenjavna jed. Posebej, če smo nekoliko iznajdljivi pri pripravi ...

Sestavine

  • 4 kosi sira camerbert (vsak po približno 120-150 g)
  • pol kg svežega brstičnega ohrovta
  • 2 žlici masla
  • 1 žlica olivnega olja
  • 200 ml vode
  • 50 ml suhega belega vina
  • zeliščna sol (npr. Herbamare)
  • poper
  • ščepec muškatnega oreščka
  • 50 g praženih pinjol
  • 4 žlice sesekljanih svežih zelišč (drobnjak, peteršilj, krebuljica ipd).

Pečico segrejemo na 150 stopinj Celzija. Sir naložimo v ognjevarno posodo in ga 10 minut segrevamo v pečici. Nato vključimo funkcijo za žar in ga zapekamo dve do tri minute.

Medtem očistimo in razpolovimo brstični ohrovt. Prepražimo ga na mešanici masla in olivnega olja. Dodamo vodo in vino, posolimo in popopramo. Pokrito kuhamo pet minut.

Posodo odkrijemo in na močnem ognju med stalnim mešanjem kuhamo tako dolgo, da izhlapi preostala tekočina. Začinimo z muškatnim oreščkom, pinjolami in svežimi zelišči. Postrežemo s sirom.

Dober tek.

Recept je pripravil: Joannis Malathounis (vir: www.avogel.ch)

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.

Sol - kakovost pomembnejša od količine

Koža - naša tretja ledvica

Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža. 

Kako jo pri tem lahko podpremo?

Zakaj naše telo poleti potrebuje več soli?

Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.

Se sprašujete, zakaj?

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam