Brstični ohrovt je odlična, zdrava in okusna zelenjavna jed. Posebej, če smo nekoliko iznajdljivi pri pripravi ...
Pečico segrejemo na 150 stopinj Celzija. Sir naložimo v ognjevarno posodo in ga 10 minut segrevamo v pečici. Nato vključimo funkcijo za žar in ga zapekamo dve do tri minute.
Medtem očistimo in razpolovimo brstični ohrovt. Prepražimo ga na mešanici masla in olivnega olja. Dodamo vodo in vino, posolimo in popopramo. Pokrito kuhamo pet minut.
Posodo odkrijemo in na močnem ognju med stalnim mešanjem kuhamo tako dolgo, da izhlapi preostala tekočina. Začinimo z muškatnim oreščkom, pinjolami in svežimi zelišči. Postrežemo s sirom.
Dober tek.
Recept je pripravil: Joannis Malathounis (vir: www.avogel.ch)
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.