background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Spomladanska rižota z bulgurjem

  • Čas:
  • Preprosto
  • 2 osebi
  • Prep: min
  • Preprosto
  • 2 osebi

Žitarice je v vsakodnevni prehrani svetoval tudi Alfred Vogel. Ker želimo, da je prehrana pestra, izbiramo različna žita. Bulgur pa ima še prednost enostavne in hitre priprave.

Sestavine

  • 80 g bulgurja
  • 2 žlici olivnega olja
  • 2 korenčka
  • 6 večjih špargljev
  • 2 mladi spomladanski čebuli
  • 2 žlici kuhanega fižola
  • 6 malih okroglih mozzarelic
  • 2 žlici paradižnikove omake
  • sveža zelišča: listi kapucinke, origano, pehtran, peteršilj
  • malo soka limone
  • zeliščna sol Herbamare
  • sveže mleti črni poper

Bulgur speremo pod toplo tekočo vodo in ga pristavimo z vodo. Ko zavre, ga kuhamo še deset minut.

Vmes v voku na hitro pripravimo zelenjavo. Na malo olja prepražimo čebulo, dodamo sesekljan korenček, šparglje, kuhan fižol in paradižnikovo omako. Začinimo z zeliščno soljo in poprom. Dodamo kuhan bulgur, sveža zelišča, limonin sok po okusu in mozzarelo. Postrežemo s skledo solate.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Vam noge zlasti pod kolenom otekajo? So proti koncu dneva vse bolj utrujene in težke? Vas koža na nogah pod koleni neznosno srbi? Se vam težave v vročih dneh povečajo? Pomaga vam lahko divji kostanj!

Okrepite vene z divjim kostanjem

Življenje po operaciji žil in kako preprečiti nadaljnje zaplete?

Ustrezna podpora je po operaciji za ohranjanje preostalih ven še toliko bolj pomembna. 

Ne prezrite naslednjih ukrepov

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam