Fižol na fižol! Če ga imate radi, vam bo jed zagotovo všeč. Ne pozabite pa na dragocene začimbe, kot so šetraj, kumina, lovorjev list, kljub temu da v receptu niso posebej omenjeni. Naj vam odlično tekne!
Fižol speremo. Vse sestavine, razen moke, zmešamo v mešalniku, nato ročno vmešamo moko in oblikujemo testo, ki naj v hladilniku počiva 30 minut. Oblikujemo majhne polpetke, ki jih spečemo v pečici pri 180 stopinjah Celzija (ventilatorski način, 25 minut).
Stročji fižol očistimo in narežemo na 1 cm dolge koščke. Kuhanega oplaknemo s hladno vodo. Oplaknemo tudi fižol v zrnju.
Krompir skuhamo v kosih.
Čebulo prepražimo, nato dodamo kuhan stročji fižol. Vročemu dodamo še kuhan krompir in fižol v zrnju. Premešamo in začinimo po okusu.
Na krožnike naložimo prilogo, nanjo položimo polpete.
Jedi se odlično prileže grahov pire z meto, olivnim oljem, česnom in limono.
Recept je bil objavljen v reviji Gesundheitsnachrichten septembra 2023.
Prevod: Sabina Topolovec
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pri otrocih se vse pogosteje pojavljajo slabše mineralizirani zobje, ki so bolj dovzetni za karies in hitro propadajo. Težava ni ozdravljiva, saj sodobna medicina ponuja le začasne rešitve. Kaj so kredasti zobje, kaj jih povzroča in kaj lahko storimo sami?
Poletje počasi jemlje slovo, šolski hodniki pa so že polni otroške razposajenosti. Kako ravnati, ko jih položijo virusi?
Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.