Preprosta vegetarijanska poletna jed, ki dopušča ogromno različic. Ustvarite jih iz sestavin, ki najbolj nagovorijo vaše brbončice.
Riž oplaknemo s svežo vodo in ga pristavimo z zelenjavno jušno osnovo. Ko zavre, pokritega kuhamo še 5 minut, nato ogenj ugasnemo, pokrova pa ne odkrivamo.
Na olivnem polju posteklenimo sesekljano čebulo in česen ter dodamo sveža zelišča. Polovico zeliščne mešanice vmešamo v paradižnikovo omako, v preostalo polovico pa dodamo še sesekljane olive, suh paradižnik, na kocke narezano feto in riž. Po potrebi dodamo v riž še nekaj omake. Oboje (riž in omako) po okusu začinimo s soljo in poprom.
Paprikam odrežemo vrhnji del in odstranimo semena. Napolnimo jih s pripravljeno mešanico in pokrijemo s kapico paprik. Položimo jih v manjši ognjevarni pekač, v katerega najprej vlijemo preostanek omake, in pečemo pri 180 stopinjah Celzija približno 45 minut, dokler paprike ne postanejo mehke in lepo zapečene.
Za bolj izrazit okus lahko paprike pred peko rahlo pokapamo z olivnim oljem in jih posujemo z nekaj zrni grobo mlete soli.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.