background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Piščanec z zelenjavo na žaru

  • Čas:
  • Srednje zahtevno
  • Za 6 polpetov
  • Prep: min
  • Srednje zahtevno
  • Za 6 polpetov

Imate radi mesne polpete? Pripravimo jih lahko tudi iz lahkega piščančjega mesa. Za popoln okus poskrbijo dodane začimbe in zelenjavna priloga.

Sestavine

  • 1 večji file piščanca (15 g)
  • 1 jajce
  • 1-2 žlice ovsenih kosmičev
  • 1 strok stisnjenega česna
  • 1 žlička paprike v prahu
  • 1 žlička čilija v prahu (oz. po okusu)
  • zeliščna sol (npr. Herbamare)
  • 1 žlica olja za pečenje

Sestavine za zelenjavo za žaru:

  • 8 korenčkov
  • 125 g rjavih šampinjonov
  • 1 sladek krompir (300 g)
  • 1 bučka
  • ½ rumene kolerabe
  • 4 žlice olivnega olja
  • pest sesekljanega timijana ali 1 žlička posušenega
  • zeliščna sol Herbamare
  • poper
  • 2 stroka česna

Priprava:
Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. Korenje očistimo in narežemo. Sladek krompir in kolerabo narežemo na večje kose. Šampinjone, bučko in česen prav tako narežemo. Vso zelenjavo razen česna damo v posodo in jo prelijemo z olivnim oljem, zeliščno soljo in popro ter jo dobro premešamo. Pečemo jo v pečici na peki papirju približno 35 do 40 minut in jo občasno premešamo. Česen dodamo 10 minut preden je zelenjava mehka.

Medtem v ponvi segrejemo olje in na njem prepražimo čebulo in česen. Dodamo papriko in čili v prahu in dobro premešamo. Ohladimo. Piščančji file narežemo na majhne koščke in ga skupaj z jajci zmeljemo v mešalniku. Dodamo čebulo, Herbamare, poper in kosmiče. Če je masa preveč lepljiva, dodamo še kosmičev. Z vlažnimi rokami oblikujemo 6 kroglic ali polpetov. Pečemo jih na ne previsoki temperaturi v ponvi približno 10 minut.

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.