Imate radi mesne polpete? Pripravimo jih lahko tudi iz lahkega piščančjega mesa. Za popoln okus poskrbijo dodane začimbe in zelenjavna priloga.
Priprava:
Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. Korenje očistimo in narežemo. Sladek krompir in kolerabo narežemo na večje kose. Šampinjone, bučko in česen prav tako narežemo. Vso zelenjavo razen česna damo v posodo in jo prelijemo z olivnim oljem, zeliščno soljo in popro ter jo dobro premešamo. Pečemo jo v pečici na peki papirju približno 35 do 40 minut in jo občasno premešamo. Česen dodamo 10 minut preden je zelenjava mehka.
Medtem v ponvi segrejemo olje in na njem prepražimo čebulo in česen. Dodamo papriko in čili v prahu in dobro premešamo. Ohladimo. Piščančji file narežemo na majhne koščke in ga skupaj z jajci zmeljemo v mešalniku. Dodamo čebulo, Herbamare, poper in kosmiče. Če je masa preveč lepljiva, dodamo še kosmičev. Z vlažnimi rokami oblikujemo 6 kroglic ali polpetov. Pečemo jih na ne previsoki temperaturi v ponvi približno 10 minut.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Modrost najstarejših plemen veli, da moramo za naš planet skrbeti, kot da nam je zaupan v začasno rabo, saj je tudi namenjen našim potomcem. Eden največjih grehov sodobnega časa je zagotovo plastika, saj nas spremlja na vsakem koraku.
Zaradi vlažnih pogojev so vnetja ušes pogosta, saj voda, ujeta v ušesih, odstranjuje ušesno maslo in razmehča kožo sluhovodov. To pa so idealni pogoji za vdor bakterij v kožo.
Končno pričakovani dopust, a kaj, ko načrte prekine migrena! Namesto na ležalniku dneve preživljate v zatemnjeni hotelski sobi, kjer si želite samo miru.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.