background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Pisan polentin pomfri iz pečice

  • Čas:
  • Preprosto
  • 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • 4 osebe

Brez krompirja, brez cvrtja, živih barv – in skoraj tako dober kot pravi ocvrt krompirček. Zagotovo veliko manj grešen, a še vedno slasten. Preizkusite!

Sestavine

1. Zavremo jušno osnovo in vanjo stresemo polento.

2. Kuhamo 2 minuti, neprestano mešamo; nato vanjo vmešamo maslo.

3. Kuhano razdelimo v 4 skodelice: v vsako dodamo drug sok, dobro zmešamo.

4. Polento po barvah naložimo v pekač, jo zgladimo na 1cm višine. Damo na hladno (40 min), da se polenta strdi.

5. Ohlajeno vzamemo iz pekača, jo narežemo na 1cm široke in 5 cm dolge trakove, podobne pomfriju.

6. Naložimo jih na pladenj, obložen s papirjem za peko, in postavimo pečico, ogreto na 220 °C.

7. Pečemo 20 min.

Postrežemo z različnimi omakami, denimo z zeliščno jogurtovo omako, paradižnikovo omako ipd.

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.