background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Pikanten čatni z aronijo

  • Prep: min

Ta dragoceni dodatek številnim jedem je nekaj nadvse posebnega. Sestavine, polne dragocenih antioksidantov in mikrohranil v procesu fermentacije dobesedno skočijo v nebo. Vsaka žlica je zajemalka zdravja!

Sestavine

  • 500 g aronije (sveže ali zamrznjene)
  • 750 g ananasa
  • 750 g jabolk
  • sok ene limone
  • ½ žličke mletih klinčkov
  • 2 žlički cimeta
  • 2 žlički nastrganega surovega ingverja
  • 70 g surovega trsnega sladkorja
  • 1 žlička nerafinirane soli
  • 3 žlice Molkosana
  • 100 g orehov

Vso sadje, razen aronije, drobno zrežemo. Dodamo sok limone, začimbe, sladkor, sol in Molkosan. Dobro premešamo in preložimo v steklen kozarec, ki ga ne zatesnimo povsem.

Pustimo na pultu dva dni, nato dodamo grobo sesekljane orehe, še enkrat premešamo, dobro zapremo in hranimo v hladilniku. Čatni bo sčasoma postajal vse bolj pikanten.

Uporabljamo ga kot prilogo rižu, mesu, siru, kot namaz na kruhu, kot omako za narezano sadje ipd.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Kronična vnetja so pogosto povezana z različnimi boleznimi, vključno z avtoimunskimi motnjami, srčno-žilnimi obolenji, diabetesom in rakom.

Vnetni procesi – kako se odražajo?

7 nasvetov za zdrave sklepe

Sklepi se starajo hitreje, kot ostalo ogrodje telesa. Z nesmotrno rabo jih lahko tudi preuranjeno obrabimo in si tako omejimo gibanje.

Kako najbolje poskrbeti zanje?

Stres naš vsakdanji

Stres je postal neizogiben del sodobnega načina življenja in ga doživljamo skoraj vsi, ne glede na starost, poklic ali življenjske okoliščine

5 poti do manj stresa!

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam