Ta dragoceni dodatek številnim jedem je nekaj nadvse posebnega. Sestavine, polne dragocenih antioksidantov in mikrohranil v procesu fermentacije dobesedno skočijo v nebo. Vsaka žlica je zajemalka zdravja!
Vso sadje, razen aronije, drobno zrežemo. Dodamo sok limone, začimbe, sladkor, sol in Molkosan. Dobro premešamo in preložimo v steklen kozarec, ki ga ne zatesnimo povsem.
Pustimo na pultu dva dni, nato dodamo grobo sesekljane orehe, še enkrat premešamo, dobro zapremo in hranimo v hladilniku. Čatni bo sčasoma postajal vse bolj pikanten.
Uporabljamo ga kot prilogo rižu, mesu, siru, kot namaz na kruhu, kot omako za narezano sadje ipd.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.