background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Pečene zdrobove rezine s črno kumino in sezamom

  • Čas:
  • Srednje zahtevno
  • 4 osebe
  • Prep: min
  • Srednje zahtevno
  • 4 osebe

Kuhan zdrob z nekaj dodatki je odlična osnova za pečene rezine. Z dodatkom različnih semen in začimb lahko te postanejo okusna priloga zelenjavnim in mesnem jedem.

Sestavine

  • 1,5 l mleka
  • 100 g masla
  • 300 g polnovrednega pirinega zdroba
  • zeliščna sol
  • poper
  • sveže mleti muškatni orešček
  • 3 žlice semen črne kumine
  • 3 žlice sezama
  • 3 rumenjaki
  • 200 g poljubnega nastrganega sira
  • približno pol kg kodrolistnega ohrovta
  • 1/2 žličke celih semen kumine
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 žlica masla
  • 4 gomolji topinamburja
  • ¼ žličke kurkume
  • sveže mleti črni poper
  • olje za peko

Mleko z maslom zavremo, posolimo in vmešamo zdrob. Kuhamo, dokler se masa ne zgosti. Začinimo z muškatnim oreščkom in poprom in nekoliko ohladimo. Nato vmešamo stepene rumenjake in sir. Po želji v polovico mase vmešamo semena črne kumine, v polovico pa sezam. Masi razporedimo po pekaču in povsem ohladimo. Nato izrežemo poljubne rezine in jih zapečemo na olju.

Ponudimo s poljubno zelenjavo, npr. s kodrolistnim ohrovtom in topinamburjem.

Kodrolistni ohrovt na hitro blanširamo v slani vodi in speremo pod mrzlo vodo, da ostane lepo hrustljav. Sesekljano čebulo in česen. Na maslu naprej prepražimo semena kumine, nato dodamo dodamo odcejen kodrolistni ohrovt. Na hitro podušimo in začinimo z zeliščno soljo in poprom.

Topinambur očistimo in olupimo. Narežemo ga na rezine, ki jih popečemo na maslu, na katerem prej segrejemo kurkumo in ščepec črnega popra.

Pripravljeno naložimo na krožnik in takoj postrežemo.

Prirejeno po: www.avogel.de

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Več stresa, več prehladov in gripe!

Z nastopom hladnih mesecev ne pritisne na nas le mraz, ampak pogosto tudi stres!

Kako pomaga ehinaceja?

Ali ste vedeli?

Najbolj občutljivi za okužbe z virusi prehlada in gripe so predšolski otroci, ti v povprečju zbolijo 6 do 10-krat na leto. Pomagamo jim lahko tako, da ob prvih znakih obolenja ukrepamo s skrbno izbranimi naravnimi pripravki.

Preberite, kako ...

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.