Nekaj zelo posebnega in nadvse slastnega.
Pečico ogrejemo na 180 stopinj Celzija. Pekač obložimo s papirjem za peko in nanj naložimo polovičke marelic, prerezana stran naj bo navzgor.
V manjši posodici stopimo maslo, nato vanj vmešamo javorov sirup, sol in limonov sok. Z mešanico prelijemo marelice, nanje položimo vejice svežih zelišč in jed pečemo, dokler se marelice ne zmehčajo in robovi zapečejo. Proti koncu jih posujemo z grobo sesekljanimi pistacijami in pečemo še približno 5 minut.
Postrežemo s kepico vaniljevega sladoleda.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.