background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Pečene marelice s svežimi zelišči in pistacijami

  • Čas:
  • Preprosto
  • 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • 4 osebe

Nekaj zelo posebnega in nadvse slastnega.

Sestavine

  • 8 čvrstih, dobro zrelih marelic
  • 2 žlici masla 
  • 2 žlici javorovega sirupa
  • prgišče svežih zelišč (timijan, rožmarin, žajbelj)
  • ½ žličke limonovega soka
  • ščepec soli
  • 4 žlice grobo sesekljanih pistacij
  • 4 kepice vaniljevega sladoleda

Pečico ogrejemo na 180 stopinj Celzija. Pekač obložimo s papirjem za peko in nanj naložimo polovičke marelic, prerezana stran naj bo navzgor.
V manjši posodici stopimo maslo, nato vanj vmešamo javorov sirup, sol in limonov sok. Z mešanico prelijemo marelice, nanje položimo vejice svežih zelišč in jed pečemo, dokler se marelice ne zmehčajo in robovi zapečejo. Proti koncu jih posujemo z grobo sesekljanimi pistacijami in pečemo še približno 5 minut.

Postrežemo s kepico vaniljevega sladoleda.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.

Za vsako bolezen rožca raste

Arnika - dragocenost, ki vse bolj izginja

Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.

S spoštovanjem do te svete rastline

Vitamin D: kako zadostiti potrebam in se obvarovati pred oksidativnim stresom zaradi UV-žarkov?

S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?

Koliko je ravno prav?

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam