background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Pečene marelice s svežimi zelišči in pistacijami

  • Čas:
  • Preprosto
  • 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • 4 osebe

Nekaj zelo posebnega in nadvse slastnega.

Sestavine

  • 8 čvrstih, dobro zrelih marelic
  • 2 žlici masla 
  • 2 žlici javorovega sirupa
  • prgišče svežih zelišč (timijan, rožmarin, žajbelj)
  • ½ žličke limonovega soka
  • ščepec soli
  • 4 žlice grobo sesekljanih pistacij
  • 4 kepice vaniljevega sladoleda

Pečico ogrejemo na 180 stopinj Celzija. Pekač obložimo s papirjem za peko in nanj naložimo polovičke marelic, prerezana stran naj bo navzgor.
V manjši posodici stopimo maslo, nato vanj vmešamo javorov sirup, sol in limonov sok. Z mešanico prelijemo marelice, nanje položimo vejice svežih zelišč in jed pečemo, dokler se marelice ne zmehčajo in robovi zapečejo. Proti koncu jih posujemo z grobo sesekljanimi pistacijami in pečemo še približno 5 minut.

Postrežemo s kepico vaniljevega sladoleda.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.

Sol - kakovost pomembnejša od količine

Koža - naša tretja ledvica

Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža. 

Kako jo pri tem lahko podpremo?

Zakaj naše telo poleti potrebuje več soli?

Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.

Se sprašujete, zakaj?

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam