Zapečena cvetača v družbi kopriv, sezama in slastnih začimb.
Indijske oreščke prelijemo z vročo vodo in jih namakamo vsaj 20 minut.
Celo očiščeno cvetačo kuhamo 5 minut v malo vode. Vmes ogrejemo pečico na 200 stopinj Celzija. Z oljem pomešamo vse začimbe in sol ter z mešanico premažemo rahlo kuhano cvetačo. Položimo jo v pekač in pečemo, dokler se ne zmehča (približno 30 minut)
Blanširamo koprive in jih odcedimo. Odcedimo in s svežo vodo oplaknemo indijske oreščke. Oboje damo v mešalno posodo blenderja, dodamo na kocke narezan tofu, strt česen, kvasne kosmiče ter sok in lupinico limone. Zmeljemo v gladko zmes. Omako nato v ponvi kuhamo nekaj minut, da se nekoliko zgosti.
Zmešamo še sestavine za tahini preliv. Če je potrebno, ga nekoliko razredčimo z vodo in posolimo.
Na večji krožnik razporedimo špinačno omako, nanjo položimo cvetačo in jo prelijemo s tahini prelivom. Posujemo s sesekljanim peteršiljem. Ponudimo kot prilogo pečenemu krompirju ali drugi poljubni glavni jedi.
Navdih za recept: FB stran So Vegan
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Lipoprotein (a) naj bi bil bolj merodajen pokazatelj obolenja arterijskega ožilja (s tem pa tudi nevarnosti možganske kapi) kot meritev LDL holesterola.
Je krivo toplejše obdobje? So temperature preprosto previsoke? Kaj pa stres v službi – je ta kriv? Zakaj vas iznenada obliva, ko pa ste zdrave, sijoče in v top formi? Je možno, da prihaja menopavza? Poglejmo, s katerimi znaki napoveduje svoj prihod.
Imate čez poletje običajno težave s težkimi, utrujenimi in pogosto otečenimi nogami? Kaj lahko že spomladi naredimo, da to poletje ne bo tako oz. da bodo težave blažje?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.