Hrustljavi ohrovt s svežino limone in slastnimi praženimi mandlji je lahko okusna priloga ali lahek obrok za zimske dni.
Brstični ohrovt očistimo, večje glavice razpolovimo. Česen sesekljamo. Nastrgamo limonino lupinico in iztisnemo limonin sok. Mandljeve lističe na suho prepražimo, da se zlato obarvajo in zadišijo.
Pripravimo polivko: v skledi pomešamo olivno olje, sok limone, sesekljan česen, kumino, zeliščno sol in poper ter z njo prelijemo brstični ohrovt. Premešamo z rokami, da se polivka dobro oprime vseh koščkov zelenjave.
Pekač obložimo s papirjem za peko in po njem razporedimo marinirani ohrovt. Prerezane polovičke naj bodo obrnjene z rezano stranjo navzdol.
Pečemo približno 25 minut pri 200 stopinjah Celzija, dokler se ohrovt ne zmehča in zlato rjavo zapeče ob robovih. Nato ga potresemo z limonino lupinico, kosmiči čilija in mandljevimi lističi.
Postrežemo ga kot toplo prilogo glavni jedi, skupaj z jogurtovo ali avokadovo omako pa lahko predstavlja tudi okusen samostojni obrok.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Za revmatoidnim artritisom kar 3-krat pogosteje zbolevajo ženske, a se bolezen pri njih odkrije pozneje. Zakaj je temu tako in kako s farmakološkimi pristopi lajšamo bolečino, ki je posledica vnetja.
Zavedati se moramo, da vse, kar se znajde na policah lekarn, žal ne zdravi.
Preberite besede slovesa našega Roberta, ki mu je bila Sanja velika vzornica in prijateljica.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.