background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Pečen brstični ohrovt z limono in mandlji

  • Čas:
  • Preprosto
  • 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • 4 osebe

Hrustljavi ohrovt s svežino limone in slastnimi praženimi mandlji je lahko okusna priloga ali lahek obrok za zimske dni.

Sestavine

  • 500 g svežega brstičnega ohrovta
  • 50 g mandljevih lističev
  • 2 žlici olivnega olja
  • sok in lupinica 1 bio limone
  • 1 strok česna
  • zeliščna sol Herbamare in poper po okusu
  • ščepec čilijevih kosmičev
  • ščepec kumine v prahu

Brstični ohrovt očistimo, večje glavice razpolovimo. Česen sesekljamo. Nastrgamo limonino lupinico in iztisnemo limonin sok. Mandljeve lističe na suho prepražimo, da se zlato obarvajo in zadišijo.

Pripravimo polivko: v skledi pomešamo olivno olje, sok limone, sesekljan česen, kumino, zeliščno sol in poper ter z njo prelijemo brstični ohrovt. Premešamo z rokami, da se polivka dobro oprime vseh koščkov zelenjave.

Pekač obložimo s papirjem za peko in po njem razporedimo marinirani ohrovt. Prerezane polovičke naj bodo obrnjene z rezano stranjo navzdol.

Pečemo približno 25 minut pri 200 stopinjah Celzija, dokler se ohrovt ne zmehča in zlato rjavo zapeče ob robovih. Nato ga potresemo z limonino lupinico, kosmiči čilija in mandljevimi lističi.

Postrežemo ga kot toplo prilogo glavni jedi, skupaj z jogurtovo ali avokadovo omako pa lahko predstavlja tudi okusen samostojni obrok.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Imunski sistem: Zakaj po petdesetem letu začne slabeti?

Stabilen imunski sistem je temelj našega zdravja. Vendar s staranjem organizma in pešanjem nekaterih fizioloških funkcij slabi tudi njegovo delovanje. 

Preberi več

Stres naš vsakdanji

Stres je postal neizogiben del sodobnega načina življenja in ga doživljamo skoraj vsi, ne glede na starost, poklic ali življenjske okoliščine

5 poti do manj stresa!

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam