Hrustljavi ohrovt s svežino limone in slastnimi praženimi mandlji je lahko okusna priloga ali lahek obrok za zimske dni.
Brstični ohrovt očistimo, večje glavice razpolovimo. Česen sesekljamo. Nastrgamo limonino lupinico in iztisnemo limonin sok. Mandljeve lističe na suho prepražimo, da se zlato obarvajo in zadišijo.
Pripravimo polivko: v skledi pomešamo olivno olje, sok limone, sesekljan česen, kumino, zeliščno sol in poper ter z njo prelijemo brstični ohrovt. Premešamo z rokami, da se polivka dobro oprime vseh koščkov zelenjave.
Pekač obložimo s papirjem za peko in po njem razporedimo marinirani ohrovt. Prerezane polovičke naj bodo obrnjene z rezano stranjo navzdol.
Pečemo približno 25 minut pri 200 stopinjah Celzija, dokler se ohrovt ne zmehča in zlato rjavo zapeče ob robovih. Nato ga potresemo z limonino lupinico, kosmiči čilija in mandljevimi lističi.
Postrežemo ga kot toplo prilogo glavni jedi, skupaj z jogurtovo ali avokadovo omako pa lahko predstavlja tudi okusen samostojni obrok.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pri otrocih se vse pogosteje pojavljajo slabše mineralizirani zobje, ki so bolj dovzetni za karies in hitro propadajo. Težava ni ozdravljiva, saj sodobna medicina ponuja le začasne rešitve. Kaj so kredasti zobje, kaj jih povzroča in kaj lahko storimo sami?
Poletje počasi jemlje slovo, šolski hodniki pa so že polni otroške razposajenosti. Kako ravnati, ko jih položijo virusi?
Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.