Jajčevci so slastni pečeni ali ocvrti. V obeh primerih pa zahtevajo precej maščobe, če jih pripravljamo klasično, na štedilniku. Rešitev je – pečica! Kljub vsemu so nadvse slastni!
Jajčevce operemo, osušimo in narežemo na enakomerne rezine debeline približno 1 cm.
Na pekač položimo papir za peko in ga s čopičem rahlo premažmo z maščobo.
Vsak kos z obeh strani posolimo. Po približno pol ure odteče voda, preostanek obrišemo s papirnato brisačko.
Pripravimo sestavine za paniranje. V en krožnik natrosimo moko, v drugem razžvrkljamo jajca, ki jih začinimo z zeliščno soljo in mediteranskimi začimbami po izboru. V tretjem pomešamo suhe sestavine: drobtinice, sezam in parmezan.
Vsak kos najprej povaljamo v moki, nato v jajcih in na koncu v zmesi drobtinic. Zložimo na pekač in po vrhu nežno popršimo z oljem.
Pečemo približno 20 minut pri 180 stopinjah Celzija (vključimo ventilator).
Odlično teknejo topli in hladni.
Dober tek.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Nepremišljena uporaba (tudi pri virusnih obolenjih) antibiotikov je skozi leta vodila v odpornost bakterij. Pri virusnih okužbah namreč antibiotiki nimajo moči, medtem ko imajo učinkovine iz ameriškega slamnika protivirusno in protivnetno delovanje.
Čeprav je vnetje ušes zelo neprijetno, antibiotiki niso vselej zares potrebni oziroma koristni.
Doma zdrav, v vrtcu ali šoli pa nenehno bolan?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.