background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Ocvrti jajčevci iz pečice

Ocvrti jajčevci iz pečice
  • Čas:
  • Preprosto
  • 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • 4 osebe
Ocvrti jajčevci iz pečice

Jajčevci so slastni pečeni ali ocvrti. V obeh primerih pa zahtevajo precej maščobe, če jih pripravljamo klasično, na štedilniku. Rešitev je – pečica! Kljub vsemu so nadvse slastni!

Sestavine

  • 2 večja jajčevca
  • sol
  • 3 jajca
  • 1 skodelica drobtinic
  • 1 skodelica temne pšenične moke
  • ½ skodelice semen sezama
  • ½ skodelice nastrganega parmeza
  • 1 žlička mediteranskih začimb (npr. bazilika, origano, timijan, rožmarin)
  • zeliščna sol Herbamare
  • 1 žlica olja (za namastitev papira za peko)
  • olje v pršilki (za pršenje paniranih jajčevcev)

Jajčevce operemo, osušimo in narežemo na enakomerne rezine debeline približno 1 cm.

Na pekač položimo papir za peko in ga s čopičem rahlo premažmo z maščobo.

Vsak kos z obeh strani posolimo. Po približno pol ure odteče voda, preostanek obrišemo s papirnato brisačko.

Pripravimo sestavine za paniranje. V en krožnik natrosimo moko, v drugem razžvrkljamo jajca, ki jih začinimo z zeliščno soljo in mediteranskimi začimbami po izboru. V tretjem pomešamo suhe sestavine: drobtinice, sezam in parmezan.

Vsak kos najprej povaljamo v moki, nato v jajcih in na koncu v zmesi drobtinic. Zložimo na pekač in po vrhu nežno popršimo z oljem.

Pečemo približno 20 minut pri 180 stopinjah Celzija (vključimo ventilator).

Odlično teknejo topli in hladni.

Dober tek.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Nepremišljena uporaba (tudi pri virusnih obolenjih) antibiotikov je skozi leta vodila v odpornost bakterij. Pri virusnih okužbah namreč antibiotiki nimajo moči, medtem ko imajo učinkovine iz ameriškega slamnika protivirusno in protivnetno delovanje.

Več ameriškega slamnika, manj antibiotikov

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam