Jajčevci so slastni pečeni ali ocvrti. V obeh primerih pa zahtevajo precej maščobe, če jih pripravljamo klasično, na štedilniku. Rešitev je – pečica! Kljub vsemu so nadvse slastni!
Jajčevce operemo, osušimo in narežemo na enakomerne rezine debeline približno 1 cm.
Na pekač položimo papir za peko in ga s čopičem rahlo premažmo z maščobo.
Vsak kos z obeh strani posolimo. Po približno pol ure odteče voda, preostanek obrišemo s papirnato brisačko.
Pripravimo sestavine za paniranje. V en krožnik natrosimo moko, v drugem razžvrkljamo jajca, ki jih začinimo z zeliščno soljo in mediteranskimi začimbami po izboru. V tretjem pomešamo suhe sestavine: drobtinice, sezam in parmezan.
Vsak kos najprej povaljamo v moki, nato v jajcih in na koncu v zmesi drobtinic. Zložimo na pekač in po vrhu nežno popršimo z oljem.
Pečemo približno 20 minut pri 180 stopinjah Celzija (vključimo ventilator).
Odlično teknejo topli in hladni.
Dober tek.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pri otrocih se vse pogosteje pojavljajo slabše mineralizirani zobje, ki so bolj dovzetni za karies in hitro propadajo. Težava ni ozdravljiva, saj sodobna medicina ponuja le začasne rešitve. Kaj so kredasti zobje, kaj jih povzroča in kaj lahko storimo sami?
Poletje počasi jemlje slovo, šolski hodniki pa so že polni otroške razposajenosti. Kako ravnati, ko jih položijo virusi?
Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.