Krompir je v večini domov jed številka ena. Ker raste pod zemljo, mu manjka sonca. To mu lahko podelijo dodane začimbe. Poleg izdatne merice zdravilnih učinkov, seveda …
Krompir operemo in narežemo na koščke (če je ekološki, ni nujno, da ga olupimo). V večji ponvi z debelejšim dnom na maščobi prepražimo lovorjeve liste in kumino in dodamo narezan krompir. Pokrijemo in ga počasi hrustljavo zapečemo. Vmes krompir večkrat obrnemo.
Na maslu prepražimo kurkumo. Z njo prelijemo krompir pet minut, preden je pečen. Takrat krompir tudi posolimo s himalajsko slanico in ga začinimo z mešanico strtih semen koriandra in rožmarinovih iglic ter z dimljeno papriko.
Z ostalimi, svežimi začimbami krompir potresemo, ko je ta že na krožniku.
Dodane začimbe ne poskrbijo le za čudovit okus, temveč krompir dobesedno spremenijo v zdravilno živilo. Z njimi ga bomo namreč lažje presnovili, uravnali krvni sladkor in se napolnili z antioksidanti. Vse to seveda le z ekološko pridelanimi začimbami. Več o vseh uporabljenih začimbah si lahko preberete v knjigi Ščepec rešitve.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Urejen menstrualni cikel ni pomemben le pri načrtovanju zanositve, ampak vpliva na vrsto drugih, za organizem pomembnih, dejavnikov.
Poleti noge trpijo predvsem zaradi šibkosti in preobremenjenosti venskih žil. Toda ni treba, da je tako.
Imate rdeče, srbeče oči, ki se vam pretirano solzijo, ob tem pa vas spremljata še občutek tujka v očesu ter otekle veke? Morda vam nagaja alergijski konjunktivitis.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.