Pecivo brez moke slastno čokoladnega okusa. Sladkorja dodamo zelo malo. Za sladkobo poskrbi sadni preliv iz višenj in aronije ali drugega poljubnega jagodičevja.
Ohlajeno lečo zmeljemo s paličnim mešalnikom. Čokolado skupaj s kokosovim oljem stopimo nad vodno kopeljo in vanjo dodamo vse začimbe. Jajca stepemo. Vse sestavine (razen lešnikov) združimo, po potrebi še enkrat pretlačimo s paličnim mešalnikom, da se enakomerno porazdelijo.
Namestimo po manjšem pekaču dimenzije ca. 25x20 cm, ki ga predhodno namastimo s kokosovo maščobo. Po vrhu posujemo sesekljane lešnike in jih nežno potisnemo v testo.
Pečemo približno 25 min pri 160 stopinjah Celzija (ventilatorski način pečenja).
Za preliv skuhamo obe vrsti sadja, da se zmehčata. Dodamo sladkor in začimbe. V ohlajen preliv po potrebi dodamo še nekaj medu, do želene sladkobe.
Še vroče pecivo razdelimo na 6 kosov in ga postrežemo s prelivom.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Modrost najstarejših plemen veli, da moramo za naš planet skrbeti, kot da nam je zaupan v začasno rabo, saj je tudi namenjen našim potomcem. Eden največjih grehov sodobnega časa je zagotovo plastika, saj nas spremlja na vsakem koraku.
Zaradi vlažnih pogojev so vnetja ušes pogosta, saj voda, ujeta v ušesih, odstranjuje ušesno maslo in razmehča kožo sluhovodov. To pa so idealni pogoji za vdor bakterij v kožo.
Končno pričakovani dopust, a kaj, ko načrte prekine migrena! Namesto na ležalniku dneve preživljate v zatemnjeni hotelski sobi, kjer si želite samo miru.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.