Pecivo brez moke slastno čokoladnega okusa. Sladkorja dodamo zelo malo. Za sladkobo poskrbi sadni preliv iz višenj in aronije ali drugega poljubnega jagodičevja.
Ohlajeno lečo zmeljemo s paličnim mešalnikom. Čokolado skupaj s kokosovim oljem stopimo nad vodno kopeljo in vanjo dodamo vse začimbe. Jajca stepemo. Vse sestavine (razen lešnikov) združimo, po potrebi še enkrat pretlačimo s paličnim mešalnikom, da se enakomerno porazdelijo.
Namestimo po manjšem pekaču dimenzije ca. 25x20 cm, ki ga predhodno namastimo s kokosovo maščobo. Po vrhu posujemo sesekljane lešnike in jih nežno potisnemo v testo.
Pečemo približno 25 min pri 160 stopinjah Celzija (ventilatorski način pečenja).
Za preliv skuhamo obe vrsti sadja, da se zmehčata. Dodamo sladkor in začimbe. V ohlajen preliv po potrebi dodamo še nekaj medu, do želene sladkobe.
Še vroče pecivo razdelimo na 6 kosov in ga postrežemo s prelivom.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pri otrocih se vse pogosteje pojavljajo slabše mineralizirani zobje, ki so bolj dovzetni za karies in hitro propadajo. Težava ni ozdravljiva, saj sodobna medicina ponuja le začasne rešitve. Kaj so kredasti zobje, kaj jih povzroča in kaj lahko storimo sami?
Poletje počasi jemlje slovo, šolski hodniki pa so že polni otroške razposajenosti. Kako ravnati, ko jih položijo virusi?
Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.