background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Kremna špargljeva juha

  • Čas:
  • Preprosto
  • 3 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • 3 osebe

V sezoni špargljev je na mizi pogosto tudi juha. Odlično tekne, njena priprava pa nam ne vzame veliko časa.

Sestavine

  • 300 g mehkega dela špargljev (z vršički)
  • 500 ml zelenjavne jušne osnove Herbamare
  • 1 šalotka
  • 2 stroka česna
  • svež drobnjak
  • olivno olje
  • sol, poper
  • sladka smetana (po želji)

Šparglje očistimo (odstranimo spodnji, trši del) in narežemo na približno 3 cm dolge kose.

Sesekljamo česen, šalotko in drobnjak.

Segrejemo malo olivnega olja in na hitro prepražimo šalotko, da postekleni. Dodamo sesekljan česen in ko zadiši, narezane šparglje. Pražimo nekaj minut, nato zalijemo z vročo jušno osnovo. Skuhamo do mehkega, začinimo in pretlačimo s paličnim mešalnikom.

Lahko postrežemo tudi s svežim drobnjakom in žličko sladke smetane.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.

Sol - kakovost pomembnejša od količine

Koža - naša tretja ledvica

Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža. 

Kako jo pri tem lahko podpremo?

Zakaj naše telo poleti potrebuje več soli?

Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.

Se sprašujete, zakaj?

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam