V sezoni špargljev je na mizi pogosto tudi juha. Odlično tekne, njena priprava pa nam ne vzame veliko časa.
Šparglje očistimo (odstranimo spodnji, trši del) in narežemo na približno 3 cm dolge kose.
Sesekljamo česen, šalotko in drobnjak.
Segrejemo malo olivnega olja in na hitro prepražimo šalotko, da postekleni. Dodamo sesekljan česen in ko zadiši, narezane šparglje. Pražimo nekaj minut, nato zalijemo z vročo jušno osnovo. Skuhamo do mehkega, začinimo in pretlačimo s paličnim mešalnikom.
Lahko postrežemo tudi s svežim drobnjakom in žličko sladke smetane.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Za revmatoidnim artritisom kar 3-krat pogosteje zbolevajo ženske, a se bolezen pri njih odkrije pozneje. Zakaj je temu tako in kako s farmakološkimi pristopi lajšamo bolečino, ki je posledica vnetja.
Zavedati se moramo, da vse, kar se znajde na policah lekarn, žal ne zdravi.
Preberite besede slovesa našega Roberta, ki mu je bila Sanja velika vzornica in prijateljica.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.