V sezoni špargljev je na mizi pogosto tudi juha. Odlično tekne, njena priprava pa nam ne vzame veliko časa.
Šparglje očistimo (odstranimo spodnji, trši del) in narežemo na približno 3 cm dolge kose.
Sesekljamo česen, šalotko in drobnjak.
Segrejemo malo olivnega olja in na hitro prepražimo šalotko, da postekleni. Dodamo sesekljan česen in ko zadiši, narezane šparglje. Pražimo nekaj minut, nato zalijemo z vročo jušno osnovo. Skuhamo do mehkega, začinimo in pretlačimo s paličnim mešalnikom.
Lahko postrežemo tudi s svežim drobnjakom in žličko sladke smetane.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Modrost najstarejših plemen veli, da moramo za naš planet skrbeti, kot da nam je zaupan v začasno rabo, saj je tudi namenjen našim potomcem. Eden največjih grehov sodobnega časa je zagotovo plastika, saj nas spremlja na vsakem koraku.
Zaradi vlažnih pogojev so vnetja ušes pogosta, saj voda, ujeta v ušesih, odstranjuje ušesno maslo in razmehča kožo sluhovodov. To pa so idealni pogoji za vdor bakterij v kožo.
Končno pričakovani dopust, a kaj, ko načrte prekine migrena! Namesto na ležalniku dneve preživljate v zatemnjeni hotelski sobi, kjer si želite samo miru.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.