V sezoni špargljev je na mizi pogosto tudi juha. Odlično tekne, njena priprava pa nam ne vzame veliko časa.
Šparglje očistimo (odstranimo spodnji, trši del) in narežemo na približno 3 cm dolge kose.
Sesekljamo česen, šalotko in drobnjak.
Segrejemo malo olivnega olja in na hitro prepražimo šalotko, da postekleni. Dodamo sesekljan česen in ko zadiši, narezane šparglje. Pražimo nekaj minut, nato zalijemo z vročo jušno osnovo. Skuhamo do mehkega, začinimo in pretlačimo s paličnim mešalnikom.
Lahko postrežemo tudi s svežim drobnjakom in žličko sladke smetane.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pri otrocih se vse pogosteje pojavljajo slabše mineralizirani zobje, ki so bolj dovzetni za karies in hitro propadajo. Težava ni ozdravljiva, saj sodobna medicina ponuja le začasne rešitve. Kaj so kredasti zobje, kaj jih povzroča in kaj lahko storimo sami?
Poletje počasi jemlje slovo, šolski hodniki pa so že polni otroške razposajenosti. Kako ravnati, ko jih položijo virusi?
Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.