background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Korenčkova juha z ingverjem

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 4 osebe

Takšna juha nas bo v zimskem času prijetno ogrela in razveselila z radoživo sončno barvo.

Sestavine

  • 30 dag korenčka
  • 20 g kokosove maščobe
  • ingverjevo korenino (približno 4 cm3)
  • majaron
  • peteršilj

Na kokosovi maščobi prepražimo narezan korenček, dodamo vodo in posolimo. Ko se korenček zmehča, ga pretlačimo s paličnim mešalnikom. Dodamo sesekljan sveži ingver ter ostale začimbe.

Nasvet: Če želite, da juha ne bo postajala vedno bolj pekoča, vanjo iztisnite le sok ingverja. Če jo zaužijete takoj, uporabite tudi njegova vlakna.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.

Sol - kakovost pomembnejša od količine

Koža - naša tretja ledvica

Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža. 

Kako jo pri tem lahko podpremo?

Zakaj naše telo poleti potrebuje več soli?

Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.

Se sprašujete, zakaj?

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam