Takšna juha nas bo v zimskem času prijetno ogrela in razveselila z radoživo sončno barvo.
Na kokosovi maščobi prepražimo narezan korenček, dodamo vodo in posolimo. Ko se korenček zmehča, ga pretlačimo s paličnim mešalnikom. Dodamo sesekljan sveži ingver ter ostale začimbe.
Nasvet: Če želite, da juha ne bo postajala vedno bolj pekoča, vanjo iztisnite le sok ingverja. Če jo zaužijete takoj, uporabite tudi njegova vlakna.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.