V sezoni svežih fig si jih lahko privoščimo tudi skupaj s sveže pečenim kolačem. Naj zadiši!
Črni čaj prelijemo s 50 ml vroče vode, pokrijemo in ga po 5 minutah precedimo.
Jajca in sladkor penasto stepemo. Dodamo stopljeno maslo s ščepcem soli, limonovo lupinico, ostalimi začimbami in sezamom. Na lahko vmešamo še presejano moko z vinskim kamnom, nato dodamo še čokolado in pistacije. Čisto na koncu dodamo čaj.
Namastimo manjši okrogel pekač in vanj vlijemo testo. Kolač pečemo približno 30 minut pri 180 stopinjah Celzija. Ohlajenega ponudimo s svežimi figami, mandljevimi lističi in žlico medu.
Recept je bil objavljen v reviji Gesundheitsnachrichten, september 2023
Priredila: Sabina Topolovec
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.