Humus v sončni preobleki. Čičerika in buče imajo podobno strukturo in se tudi po okusu čudovito dopolnjujejo. Dodamo še veliko sezama in začimb, ki pričarajo orientalski okus.
Čičeriko čez noč namočimo, zjutraj temeljito speremo in v sveži vodi skuhamo do mehkega. Na začetku kuhanja ji dodamo 2 lovorova lista.
Bučo očistimo in narežemo na približno 1 cm debele rezine. Opečemo jih na olivnem olju (najbolje v žar ponvi), da se zmehčajo.
Začimbe v semenih segrejemo na ponvi . Ohlajene v možnarju stremo z dodatkom grobe morske soli. Na suho prepražimo tudi svetla sezamova semena.
Kuhano čičeriko odcedimo in ohladimo. Po želji odstranimo lupinice, ki same odstopijo. Tako bo namaz bolj gladek. V blenderju jo zmeljemo z dodatkom tekočine od kuhanja čičerike in olivnega olja. Ko je fino mleta, dodamo ohlajeno bučo in ponovno zmeljemo. Nato dodamo še strta semena začimb, ohlajena pražena semena sezama, strt česen in nastrgan ingver. Ponovno zmešamo do čim bolj gladke strukture. Čisto na koncu dodamo še tahini in limonin sok po okusu. Nato vse skupaj predenemo v posodo in dodamo še sesekljan peteršilj.
Iz te količine dobim tri srednje velike kozarce namaza. Če ga želite manj, ustrezno zmanjšajte količine. Seveda pa takšen namaz lahko tudi podarite.
Namaz uživamo na kruhu, krekerjih, s svežo zelenjavo ipd.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Kronična vnetja so pogosto povezana z različnimi boleznimi, vključno z avtoimunskimi motnjami, srčno-žilnimi obolenji, diabetesom in rakom.
Sklepi se starajo hitreje, kot ostalo ogrodje telesa. Z nesmotrno rabo jih lahko tudi preuranjeno obrabimo in si tako omejimo gibanje.
Stres je postal neizogiben del sodobnega načina življenja in ga doživljamo skoraj vsi, ne glede na starost, poklic ali življenjske okoliščine
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.